Un centenar d’empreses han estat beneficiàries de serveis d’assessorament especialitzat, en transformació digital, autoconsum compartit i comunitats energètiques industrials, atenció a demandes d’ubicació i localització industrial i suport a ajudes i convocatòries vigents.
Cal destacar les activitats d’acompanyament realitzades a grups locals per a la constitució d’autoconsums compartits empresarials i de comunitats energètiques, així com la delegació d’empreses acompanyades a la fira Advanced Factories i la tasca continuada d’actualització d’informació del portal de de polígons i empreses del Vallès Occidental.
Durant el 2024 també es va dinamitzar amb el suport de les patronals empresarials de la comarca: CIESC, PIMEC, Cecot, la quarta edició del Vallès Industrial: Fem Talent, que va comptar amb 65 assistents, amb representació d’entitats industrials i de formació, agents socioeconòmics i empreses industrials. La temàtica d’aquesta edició va girar entorn a l’impuls de les vocacions industrials i la retenció de talent a la indústria.
En el marc de les activitats d’impuls de la cooperació públic i privada, es segueix treballant amb els ajuntaments de municipis del Vallès Occidental amb l’objectiu de garantir la cobertura, la cohesió territorial i la complementarietat i especialització dels serveis en l’àmbit industrial i l’ampliació de la Comunitat Vallès PAE, que ja compta amb 64 adhesions, entre els que destaquen ajuntaments, associacions i entitats empresarials que formen la xarxa de cooperació pública i privada dels polígons d’activitat econòmica del Vallès Occidental.
Durant el 2024 s’han iniciat els treballs tècnics per definir una nova estratègia d’indústria amb els agents públics i privats, i que seran aprovats al llarg del 2025.
Aquestes actuacions han estat subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Per més informació podeu consultar la memòria d’indústria a la web del Consell Comarcal. (pendent enllaç).