Buscador per paraules clau
13 juliol 2022

Trenta agents d’innovació i fabricació digital treballen per apropar als canvis tecnològics al teixit empresarial i a la comunitat educativa

Aquest dimarts el Consell Comarcal va organitzar una nova trobada de la Xarxa comarcal de fabricació digital al Vallès Occidental a l’espai Fab Lab Sant Cugat que va reunir a agents i centres vinculats o interessats en apropar la tecnologia la territori. La sessió va ser dinamitzada pel Consell Comarcal, amb la col·laboració de la Fundació i2Cat, amb l’objectiu d’actualitzar i ampliar el perfil del mapa d’espais i agents de fabricació digital de la comarca; revisar i identificar nous reptes, necessitats i interessos comuns i cercar sinèrgies de col·laboració entre els participants.

També es va exposar l’actual context comarcal vinculat amb els principals programes i xarxes que estan convergint en el Vallès Occidental, el Programa Col.laboratori Catalunya del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa UAB Open Labs i la Xarxa comarcal dels espais de fabricació digital del Vallès Occidental.

A la sessió hi van participar més de 30 persones provinents de diferents àmbits, com ajuntaments, agents econòmics, centres educatius, universitats, centres tecnològics, empreses i fablabs de la comarca i espais vinculats a la fabricació digital i cultura maker.

Gràcies a la realització de diferents dinàmiques participatives, es van identificar els principals reptes que es van treballar conjuntament, com van ser les dificultats en la cerca de finançament, l’aprenentatge permanent per part del professorat, despertar interès per la tecnologia en els joves, facilitar que les pimes tinguin accés a la tecnologia, promoure la inclusió social  de col·lectius amb més dificultats, i eines i plataformes de suport per recopilar el directori d’agents i recursos disponibles.  

La trobada s’emmarca en del Projecte de la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital on el Consell Comarcal iniciat al 2019, i on s’actua com a secretaria tècnica dinamitzant la xarxa i donant suport en el desplegament de dos reptes identificats com a prioritaris: Apropar la fabricació digital i les noves tecnologies a la comunitat educativa i entre les pimes i emprenedors/es.

El projecte està finançat per la Diputació de Barcelona, el Fons Social Europeu, la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Ocupació de Catalunya

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail