Buscador per paraules clau
26 maig 2023

S’obre la convocatòria per a la concessió d’ajuts per actuacions de retirada d’amiant i per al muntatge d’instal·lacions fotovoltaiques en cobertes d’habitatges, indústria i equipaments públics 

La generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió d’ajudes per l’any 2023 per actuacions de retirada de residus de materials de construcció que continguin amiant i a instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades. El termini per presentar sol·licituds comença el 25 de maig i finalitzarà el 25 de juliol de 2023. 

La convocatòria estableix dues línies d’actuació. D’una banda, es preveuen ajuts per impulsar  la retirada de residus procedents de la construcció que continguin elements d’amiant, destinats als propietaris de béns immobles, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns. 

D’altra banda, i per impulsar la retirada de residus de cobertes que continguin amiant, la seva substitució , i complementàriament la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic, destinats als propietaris de béns immobles en els quals es desenvolupi o s’hagi desenvolupat una activitat econòmica, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades

L’import total que s’assigna a la convocatòria per a l’any 2023 és de cinquanta milions d’euros (50.000.000,00 €) i es distribuirà amb relació a les dues línies en deu milions d’euros (10.000.000,00 €) i quaranta milions d’euros (40.000.000,00 €), respectivament.

Per a la línia d’ajuts destinada als propietaris de béns immobles, la subvenció per a les despeses econòmiques derivades serà de caràcter dinerari amb un percentatge del 100% de les factures presentades amb un màxim de trenta mil euros (30.000,00 €) per actuacions subvencionades.

Per a la línia d’ajuts destinada als propietaris de béns immobles amb activitat econòmica la subvenció per a les despeses econòmiques serà de caràcter dinerari fins a percentatges determinats en l’annex 2 , fixant l’import màxim de les actuacions subvencionables amb en relació amb la superfície de coberta d’amiant a retirar i del rang de potència €/kWp de la instal·lació d’autoconsum fotovoltaica.

Les bases reguladores de la convocatòria són les publicades a la RESOLUCIÓ ACC/1435/2023. Tota la informació es pot trobar en aquest enllaç al web de l’Agència de Residus de Catalunya.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail