Buscador per paraules clau
09 març 2023

Sis associacions del Vallès Occidental participen en la 1a Trobada d’associacions de comerciants de Catalunya a Reus, acull més de 350 persones del sector

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i la Direcció general de Comerç va organitzar el 6 de març la 1a Trobada d’associacions de comerciants de Catalunya, amb l’objectiu de crear un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències entre totes les associacions de Catalunya. Sis associacions del Vallès Occidental, acompanyades per personal tècnic del Consell Comarcal, van tenir l'oportunitat de participar a un seguit de taules rodones i ponències enfocades a reflexionar i debatre al voltant de diferents experiències de col.laboració publicoprivades d'èxit o sobre el futur del model comercial català en els entorns urbans entre d´altres qüestions.

En la trobada van abordar-se els principals reptes de futur de la gestió comercial, mitjançant diverses taules rodones (“Experiències singulars”, “Comerç i ciutat: visions de futur”), ponències i espais de networking. Es van presentar diverses actuacions de col·laboració publicoprivada: “Cinc idees per projectar una APEU”, “Comerç i sostenibilitat: claus per avançar en un nou model de consum”, “Cap a una nova cartera de serveis”, “Observatori dels Centres Urbans: interpretant l’espai urbà i l’activitat econòmica”, i “Associacionisme 4.0: claus per impulsar l’impacte de la meva associació”

Van assistir-hi representants de sis associacions de comerciants del Vallès Occidental que estan participant en el projecte de suport a les associacions que impulsa el Consell Comarcal: Cerdanyola Comerç i Serveis, Matadepera Comerç, Montcada Centre Comerç, Sant Cugat Comerç, Terrassa Centre, i Comerciants de l’Eix Macià. Dos tècnics del Consell Comarcal les van animar a participar i les van acompanyar per augmentar el paper d’aquestes entitats per mantenir el model de comerç de proximitat en els municipis. Es prepararà una transferència de continguts de la jornada per a la resta d’associacions participants en el projecte.

En el programa de suport a les associacions desenvolupat pel Consell Comarcal des de setembre de 2022, ha ofert fins al moment 4 sessions de transferència de coneixements en temes com l’increment de socis, la digitalització de l’activitat o l’accés a recursos, i un servei d’assessorament personalitzat a 14 associacions.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail