Buscador per paraules clau
19 setembre 2023

Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible: descobreix les claus per una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient

La campanya d'enguany posa l'accent en l'eficiència energètica amb el lema "Combina i mou-te!", fent referència a la necessitat de sumar-se a la intermodalitat.

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible és una campanya que s’empren anualment amb la voluntat de fomentar hàbits de mobilitat respectuosos amb el medi ambient i recordar als responsables polítics i a la ciutadania les conseqüències negatives que té fer un ús excessiu del cotxe per la salut de les persones i pel medi ambient.

A més, es pretén visibilitzar altres aspectes que acompanyen l’ús irracional del cotxe com són la degradació de la qualitat de l’aire i l’efecte hivernacle. Algunes alternatives de mobilitat per combatre aquestes problemàtiques són el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics, que a més eviten caure en el sedentarisme i la inactivitat física.

El Consell Comarcal aposta per una mobilitat més sostenible, implementant mesures com el Pla de millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental o el progrés de l’eficiència energètica dels vehicles, com és en el cas de la incorporació de 2 vehicles híbrids pels desplaçaments laborals dels treballadors de la seu comarcal, un vehicle elèctric per al projecte Recooperem, la instal·lació de punts de càrrega elèctrica a la seu comarcal, o la millora ambiental del transport escolar, que actualment compta amb un 82% dels vehicles amb distintius ambientals.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail