Buscador per paraules clau
22 març 2023

Representants dels 23 municipis de la comarca formen part del nou Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental constituït avui al Consell Comarcal

Aquest migdia s’ha constituït formalment el Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental. Aquest és un òrgan de consulta i participació de les entitats i associacions que tenen una tasca entorn els temes de la gent gran, la seva inclusió, protecció i promoció tant de les atencions assistencials com de les activitats participatives en la nostra comarca. Els darrers mesos s’ha avançat de forma participada en la redacció del reglament de l’ens.

L’Assemblea General, com a òrgan de màxima representació del Consell de la Gent Gran, està formada una persona per cadascun dels 23 municipis de la comarca, escollida pel Consell municipal de la gent gran, si està constituït, o qui hagi designat l’ajuntament. L’Assemblea General està presidida pel President del Consell Comarcal i la vicepresidència segona recau en la consellera comarcal de Drets Socials, Míriam Casaramona.

Durant l’acte de constitució, celebrat al Consell Comarcal s’ha escollit la vicepresidència segona que ocuparà Ramon Pla.

Ara s’obre el procés per formar la Junta de l’òrgan i per això les persones membres de l’Assemblea General poden presentar les seves candidatures.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha destacat que “pel Consell Comarcal la gent gran ha estat sempre una prioritat, tot i que fins ara des d’una perspectiva més assistencial, per exemple a través de Servei d’Atenció Domiciliaria o el Servei d’Ajut a la Llar. Però val a dir que la pandèmia de la COVID va significar un punt i a part en les polítiques de gent gran fetes des el Consell Comarcal. Després de la pandèmia es va elaborar el Pla d’Innovació per la Protecció Social, que posava l’accent en aquells col·lectius prioritaris i la gent gran era un d’aquests col·lectius.  Vam  iniciar nous serveis i també vam donar una empenta a la constitució d’aquest Consell de la Gent Gran que avui constituïm”.

També ha remarcat que “volem que sigui un òrgan participatiu, actiu, divers i sobretot, pensat i fet per a vosaltres, per la gent gran de la nostra comarca que esteu interessats i interessades en col·laborar per fer que la nostra societat sigui més justa amb el col·lectiu de la gent gran”.

Per la seva banda, la consellera comarcal de Drets Socials, Míriam Casaramona, ha remarcat que “estem convençudes que la vostra participació al Consell de la Gent Gran, ens aportarà una nova mirada, molt necessària a l’hora de planificar la nostra actuació”. També ha detallat alguns dels nous serveis posats en marxa arran de les necessitats detectades en l’estudi d’Impacte de la COVID-19 i en el marc del Pla d’Innovació per a la Protecció Social.

En aquest sentit ha explicat  que el Consell Comarcal ha portat a terme el projecte CUIDEM destinat al col·lectiu de persones més grans de 85 anys per poder millorar la protecció i atenció social d’aquestes persones, detectant les mancances existents i proposant intervencions. D’altra banda, el projecte Acompanya’m s’ha iniciat el 2023 per tal de poder fer un treball de cura, acompanyament, detecció i suport a les persones cuidadores no professionals.  També estem acabant l’elaboració de la Guia per fer front al maltractament de les persones grans, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’objectiu de la Guia és millorar la protecció i l’atenció social a persones grans i poder diagnosticar, planificar, programar i executar de manera integrada les actuacions contra el maltractament cap a les persones grans.  I finalment, aquest 2023 el Consell Comarcal ha incorporat una persona tècnica per iniciar l’elaboració d’un pla d’envelliment actiu.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail