Buscador per paraules clau
04 juliol 2017

Publicat l’anunci de licitació de la Concessió administrativa de la gestió del servei públic comarcal de biomassa forestal

Avui s’ha publicat l’anunci de la licitació de la gestió, mitjançant concessió administrativa, del Servei Públic Comarcal de Biomassa Forestal, nascut a partir dels treballs del projecte Boscos del Vallès. Podeu trobar l'anunci al Perfil del contractant del Consell Comarcal del Vallès Occidental i també junt amb el fil d'aquesta notícia.

Després que una primera licitació de la gestió de l’esmentat Servei es declarés deserta, s’han introduït alguns ajustaments als plecs i al model de negoci que han de regir la concessió. Així mateix, s’ha redactat una “Guia de preguntes i respostes de la concessió”, que aporta aclariments sobre aspectes que podien provocar dubtes. Actualment tots els documents es troben publicats al perfil del contractant, juntament amb la documentació tècnica de les instal·lacions que es posen a disposició, i el model de conveni pel qual s’adheriran al servei els usuaris públics i privats.

Aquest projecte és promogut pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i els ajuntaments de la comarca. Va néixer el 2013 amb l’objectiu de reduir el risc d’incendis forestals, a través de la dinamització del mercat de compravenda de biomassa forestal primària per a usos tèrmics. El seu objectiu és augmentar la gestió forestal sostenible, especialment dels boscos privats que són un 89% dels existents a la comarca. Té a més, importants beneficis en reducció d’emissions de CO2, en contraposició al cicle de carboni dels combustibles fòssils substituïts, i sobre la creació d’ocupació i el desenvolupament local. L’estratègia treballa sobre la reducció dels elevats costos que té la producció de l’estella a la comarca, a través d’inversió pública i del foment de la mobilització i la valorització de la fusta forestal.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail