Com cada any, les propostes que han despertat un major interès per part dels visitants han estat les explotacions agroalimentàries, destacant el Projecte Geosmina al Mas de Can Sales de Terrassa, el Celler Can Morral del Molí a Ullastrell i la Biomasia Ca N’Oliveró a Castellbsibal, productors de la Xarxa Productes de la Terra.
D’altra banda, les diferents activitats proposades han permès als assistents descobrir l’origen del que mengem a través de tallers per aprendre a fer pa i oli de pagès i visites guiades al Museu de la Pagesia i el Parc Agrari de Can Gambús a Sabadell.
L’activitat forma part de la iniciativa Benvinguts a Pagès, impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia, amb el suport dels consells comarcals i entitats del territori, i que té per objectiu donar visibilitat a la pagesia i fomentar el consum local i responsable.
El Vallès Occidental compta amb una oferta permanent de visites als productors i productores de la comarca. Es pot consultar tota la informació al web www.viuelvalles.cat/en-ma-terra-del-valles