Buscador per paraules clau
12 gener 2024

Prop de 200 veïns i veïnes de Santa Perpètua de Mogoda ja han rebut assessorament sobre els ajuts de rehabilitació d’habitatges gràcies al programa de transició energètica a la llar 

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona han participat aquest dijous en una sessió informativa per donar a conèixer els ajuts a la rehabilitació d’edificis. En la inauguració de l'exposició itinerant ReHabilitem les tres administracions i agents claus com són els col·legis d'arquitectes, d'arquitectes tècnics i d'administradors de finques van explicar totes les eines i subvencions a l'abast per tal de posar al dia un parc d'habitatges envellit. Per part del Consell Comarcal van participar a la sessió El conseller comarcal delegat per a Transició Energètica, Andrés Medrano i la tècnica d’habitatge, Mireia Figueras. 

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va afirmar que “per a l’Ajuntament de Santa Perpètua les polítiques públiques d’impuls de la rehabilitació d’habitatges i edificis és una prioritat de primera magnitud en aquest mandat municipal. Posarem a disposició de la ciutadania recursos econòmics i eines per acompanyar la ciutadania i les comunitats veïnals per a que participin activament en els projectes de rehabilitació”.

El Conseller Comarcal delegat per a Transició Energètica i responsable del programa d’impuls a la presentació de sol·licituds d’ajudes als fons Next Generation, Andrés Medrano, va remarcar que a Santa Perpètua, gràcies a aquest programa, s’han tingut 198 cites amb veïnat, s’ha donat informació a 311 comunitats de veïns i s’han reunit amb 11 administradors de finques. El conseller va destacar que d’aquesta manera s’està posant la llavor amb el veïnat perquè confiïn i trobin tots els recursos per saber què cal fer i com fer-ho. 

La Diputada delegada d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Ana Maria Martínez, va subratllar la gran oportunitat que suposen els fons Next Generation en el moment actual. Martínez va detallar que a la província de Barcelona el 45,8% dels habitatges són d’abans de 1974 i que l’any 2022 només el 36% dels edificis disposaven del certificat d’eficiència energètica.

L’exposició ReHabilitem estarà a disposició de la ciutadania fins al 8 de febrer al vestíbul de la Sala d’Exposicions La Granja de Santa Perpètua de Mogoda. Després passarà per altres municipis de la comarca. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail