Buscador per paraules clau
22 juliol 2022

Nous passos per la renovació de les concessions de Mercavallès i la millora de l’equipament

Aquesta setmana s’ha reunit la Comissió d’Assessorament de Mercavallès per tal d’informar sobre el procés de renovació de les concessions i de l’equipament de Mercavallès i sobre l’avenç i el calendari d’actuacions que s’estan duent a terme al Mercat. Es tracta d’un complex procés que inclou diferents accions. Es preveu que l’adjudicació definitiva de les concessions es pugui fer la primavera del 2024 i que, d’aquesta manera, al mes de juny de 2024 finalitzi el període precari.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat al Ple del Consell Comarcal que “des del Consell ens hem plantejat diferents objectius per tal de poder tirar endavant tot el procés: d’una banda hi ha el procés de licitació i adjudicació de noves concessions, en segon lloc, la redacció del projecte d’obres i la seva execució, en tercer lloc, la cerca de finançament europeu per a fer les obres de millora del mercat, i finalment, el treball conjunt amb els ajuntaments i l’Associació de Majoristes per actualització del Reglament del mercat per adaptar-lo al nou període i a les noves necessitats.  Són quatre objectius que es treballaran al mateix temps i que estan lligats entre ells”.

La Comissió d’Assessorament de Mercavallès va ser presidida per la consellera de Serveis Generals, Carmen Cebrián, qui va explicar que “pel que fa a la renovació de les concessions, fins al moment s’ha treballat a nivell administratiu i en la cerca de fórmules legals a favor del mercat per iniciar el procés de renovació. Es preveu que l’ocupació definitiva de les concessions sigui el juny de 2024.  En paral·lel es treballarà la millora de l’equipament. Ja s’ha iniciat l’expedient del Projecte de reforma i rehabilitació i es preveu treballar en tres fases”.

En la fase 1 es faran els treballs d’intervenció bàsica com la substitució de la coberta o la protecció contra incendis. En la fase 2, d’intervenció mitja, es treballarà l’accessibilitat a l’edifici, la creació de serveis higiènics, la regularització dels espais i la millora dels acabats. En una tercera fase d’intervenció avançada es preveu la reordenació dels usos de la parcel·la, la urbanització de la parcel·la i l’actuació en seguretat i control d’accessos. La voluntat del govern comarcal, i així s’està recollint als treballs tècnics, és que les obres puguin conviure amb l’activitat comercial, que aquesta no s’hagi d’aturar.

Per a tot plegat s’està estudiant i treballant en l’accés a fons europeus, ja sigui els Fons Next Generation EU, els Fons Feder o altres. Val a dir, però, que les necessitats bàsiques del mercat i les millores necessàries es cobriran amb fons propis si no s’obtenen fons europeus.

La Comissió d’Assessorament de Mercavallès, que es va reunir dimarts per conèixer tots els detalls del procés de la mà de representants del Consell, està formada per la presidència del Consell Comarcal o la persona en qui delegui, la gerència del Consell, la consellera delegada del servei, el director de l’equipament, el president de l’Associació de Majoristes, diferents representants dels majoristes, un representant de l’Associació de Pagesos o de les cambres agràries i el secretari comarcal. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail