Buscador per paraules clau
03 abril 2024

Nou agents cívics treballen a sis municipis de la comarca fomentant i promovent la convivència

Un total de nou persones contractades pel Consell Comarcal en el marc del programa Treball i formació 2023 estan treballant com a agents cívics a 6 municipis de la comarca: Sentmenat, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Sant Llorenç Savall. Estan treballant en accions que fomenten i promouen la convivència i el civisme, desenvolupant tasques molt variades.

La figura de l’agent cívic s’ha anat consolidant des de la  pandèmia provocada por la COVID-19 i ha anat adquirint una especial rellevància per a millorar la convivència de la ciutadania i facilitar el seu accés als recursos municipals. Entre les funcions que desenvolupen es troben: detectar incidències o mobiliari urbà en mal estat; proporcionar informació a la ciutadania sobre la correcta separació dels residus; informar, sensibilitzar i promoure actituds cíviques en relació amb la tinença responsable dels animals de companyia o informar de les mesures a dur a terme per un ús correcte de l’aigua a la situació actual de sequera. També donen suport en es esdeveniments públics d’abast municipal o comarcal, entre d’altres.

El programa Treball i Formació 2023 contempla la realització d’accions d’experiència per a persones participants amb contractes que tenen una durada d’un any i que es complementen amb 90 hores de formació en temes transversals com són: la Intel·ligència emocional, ofimàtica, xarxes socials i dispositius digitals. Durant tot el projecte els i les agents cívics reben acompanyament i el suport a la inserció per part de les tècniques del programa, per tal de facilitar així l’accés al mercat de treball i millorar la seva ocupabilitat a la finalització del contracte.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail