Buscador per paraules clau
08 juliol 2024

Nota informativa de l’Observatori comarcal: Augmenta amb força el nombre i l‘import de les pensions no contributives, dirigides apersones grans i persones amb discapacitats amb baixosrecursos econòmics

A la comarca 6.246 persones van ser beneficiàries d’una pensió no contributiva durant el 2023, el que representa menys de l’1% de la població del Vallès Occidental. Tot i el baix nombre de població beneficiària, aquestes pensions són importants perquè garanteixen uns ingressos mensuals a aquelles persones que no disposen de prou recursos econòmics per subsistir i no poden acollir-se a les de caràcter contributiu per manca de cotització a la Seguretat Social.

Aquestes van dirigides a dos col·lectius específics de la població: persones grans i persones amb discapacitat. Les pensions no contributives han augmentat de forma progressiva des de 2016, en gairebé 1.000 més que vuit anys enrere. En 2022 ja es va registrar una pujada notable del nombre de pensions (+3,7%), però és en 2023 quan es registra l’augment més elevat d’aquest període, del +5,8%, el que representa 340 pensions més que en l’any anterior.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail