Buscador per paraules clau
29 juliol 2022

Més de la meitat dels turistes que arriben a la comarca ho fan per feina i el 78% són homes

El turisme de negocis i de reunions continua sent el predominant al Vallès Occidental. El 51% de les persones que visiten la comarca ho fan per motius de feina, mentre que el 30% ho fan per motius personals i un 18 % per oci. El 77’9% dels visitants són homes, una xifra que ha incrementat un 8% respecte a l’any anterior. L’Enquesta de perfil i hàbits del turista de la Destinació Barcelona de 2021  presenta les dades principals del turisme a la comarca i destaca el perfil del turista i dades com la despesa que fa a la comarca, on s’allotja o d’on prové.

Si es fes un retrat del perfil tipus del turista del Vallès Occidental seria un home, de 43 anys, que viatge sol i que ve a la comarca per feina, provinent de qualsevol punt d’Espanya. Es desplaça en vehicle propi. Es queda a la comarca una mitjana de 4 nits i fa una despesa mitjana de més de 585 euros, inclòs el transport (181 euros), l’allotjament (206 euros) i les despeses durant els dies que són al Vallès Occidental (197 euros de mitjana).

Perfil sociodemogràfic

Més de la meitat dels turistes de la comarca venen d’altres punts d’Espanya i un 27 % ho fan des d’Europa, on destaca França (7%) i Alemanya (4%). Les persones que venen de la resta del món suposen només un 5% del total de visitants.

Característiques del viatge

El 49’4% dels turistes viatgen sols i un 16% amb companys o companyes de feina. Un 13% en família i un altre 13% en parella. Els grups organitzats només representen el 3’5% del total dels visitants.

Per desplaçar-se els visitants escullen el vehicle propi majoritàriament (47’7%), seguit de l’avió (24’8%) i el tren (14’6%). Només un 2% venen en autocar o un 2’4% en vehicles de lloguer.

La mitjana de l’estada és de 4,4 nits i principalment en hotels i pensions (86,1%). Val a dir que més de 12% s’allotgen en cases de familiars i amistats.

Durant l’estada, el 57,9% va ser en menjar i beguda, el 20,3% en compres, el 15,6% en transport intern i el 3,6% en oci i cultura.

El caràcter i amabilitat de la gent, la qualitat de l’allotjament i la seguretat personal són les característiques més ben valorades pels turistes que visiten la nostra comarca.

Podeu accedir a totes les dades a la infografia  elaborada pel servei de turisme del Consell Comarcal, amb la col·laboració del LabTurisme de la Diputació de Barcelona.

Infografia LabTurisme

També podeu accedir a les dades principals que l’Observatori Comarcal ha recollit a la Dada de la Setmana.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail