Buscador per paraules clau
26 maig 2017

Més de 50 persones s’han adreçat al servei de primera acollida del Consell Comarcal des que es va posar en funcionament

El servei de primera acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental el poden sol•licitar les persones estrangeres empadronades als municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca. Hi ha quatre municipis on ja està en marxa el servei: Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Vacarisses. Amb aquest servei les persones estrangeres immigrades, les sol•licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades disposen d’una informació útil que facilita la seva arribada i estada al nou lloc de residència. Les persones interessades, cal que es dirigeixin a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del seu ajuntament.

El servei de primera acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. A les persones que accedeixen al servei de primera acollida se’ls ofereix un servei d’acompanyament integral en el procés de recepció i acollida que es realitza a través d’entrevistes i d’itineraris personalitzats (formatius i ocupacionals) que abasten qüestions com el coneixement de l’entorn, la cerca de feina, l’assessorament jurídic i gestions, acompanyament en el reagrupament familiar, entre d’altres qüestions del seu interès. L’objectiu del servei és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. La finalitat del servei de primera acollida és atorgar eines inicials que faran més fàcil la incorporació d’aquestes persones a la societat catalana.

La formació que s’acreditarà o realitzarà a través del servei és:

Les persones que realitzin les accions formatives que integren el servei de primera acollida tindran accés al Certificat d’Acollida. Aquest Certificat els serà útil en els  processos d’estrangeria com ara l’arrelament social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència, entre d’altres.

Cinquanta-tres persones d’aquests quatre municipis estan sent ateses pel servei de primera acollida i se’ls està fent l’acompanyament en el seu procés de coneixement de la societat acollidora. S’han realitzat dos mòduls formatius a Polinyà (Mòdul B i C) i s’està organitzant un tercer mòdul al municipi de Palau-solità i Plegamans (Mòdul C) per al proper mes de juliol. A part, des del servei s’han elaborat guies d’acollida per facilitar a les persones que acaben d’arribar informació sobre els serveis i recursos que poden trobar al seu nou municipi.

El 18 de novembre de 2014 la Generalitat de Catalunya va aprovar el decret de serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquest és el marc legislatiu en que es recolza el Consell Comarcal del Vallès Occidental per fer l’estada més fàcil a les persones nouvingudes, convençuts que la diversitat és un valor afegit per a la comarca.

Per a demanar informació sobre el Servei de Primera Acollida es pot contactar amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental  trucant al 93.727.35.34.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail