Buscador per paraules clau
20 març 2024

L’Observatori publica els indicadors de seguiment del mercat de treball al Vallès Occidental

L'atur disminueix al febrer, com és habitual aquest mes a la comarca, fins a situar-se en les 45.187 persones desocupades

El mes de febrer va finalitzar amb 45.187 persones aturades al Vallès Occidental, 89 menys que al gener. La reducció del febrer és habitual a la comarca, igual que a Catalunya. Enguany, la baixada ha estat inferior a la de l’any passat. La taxa d’atur comarcal cau unes dècimes fins al 9,66%, per sobre de la mitjana catalana (9,22%). Respecte de l’any anterior, la comarca té 850 persones desocupades menys (un -1,8%) que al febrer de 2023. Territorialment, l’atur cau en catorze municipis i augmenta en nou. Entre els municipis on més disminueix l’atur, i amb més persones desocupades, destaquen Viladecavalls (-3,8%), Matadepera (-3,1%), Cerdanyola del Vallès (-3,1%) i Palau-solità i Plegamans (-2,9%).

La contractació disminueix mensualment prop d’un 5%, encara que és un 7% superior a la que es va registrat al febrer de l’any passat

Durant el febrer s’han formalitzat 21.602 contractes laborals amb lloc de treball al Vallès Occidental, un 5,1% menys que els registrats al gener (en xifres absolutes, representa 1.151 contractes menys). Tot i la reducció, en comparar amb el mateix mes de l’any anterior, s’han signat un 7% de contractes més. La disminució en la contractació és habitual en els mesos de febrer, encara que enguany la baixada ha estat més moderada que la registrada l’any anterior.

L’afiliació la Seguretat Social a la comarca registra un increment mensual del 0,4% i torna a augmentar després dos mesos consecutius de caigudes

L’afiliació a la Seguretat social registra al febrer un increment del 0,4%. En aquest mes l’afiliació acostuma a augmentar a la comarca (només va reduir-se els anys 2009 i 2012). Aquest any l’increment en l’afiliació ha estat menys intens que el de l’any anterior (+0,6%). Territorialment, l’afiliació augmenta en divuit municipis, baixa en dos i es manté en tres. Entre els municipis amb més afiliacions, destaca l’increment de l’afiliació a Badia del Vallès (+3,3 %), Sant Quirze del Vallès (+0,9%), Polinyà (+0,7%) i Castellar del Vallès (+0,6%). Viladecavalls (-0,2%) i Cerdanyola del Vallès (-0,1%) són els municipis on es redueix l’afiliació al febrer.

Al febrer es registren 7 expedientes de regulació d’ocupació, amb 113 persones afectades a la comarca

Al febrer s’han registrat 7 procediments de regulació d’ocupació que han afectat 113 persones a la comarca. Respecte del gener, la xifra de persones afectades ha augmentat força, tot i ser unes xifres molt inferiors a les dels darrers mesos de l’any 2023. La major part de les persones afectades són per mesures d’extinció de contracte (66, el 58,4%),  a prop de les afectades per suspensió de contracte (47; 41,6%). Sectorialment, la majoria de les persones afectades pertanyen als Serveis (68) i una fracció menor a la Indústria (45).

Entre gener i febrer la comarca acumula 15 expedients autoritzats, amb 189 persones afectades, principalment per mesures d’extinció de contracte (123) i, en una xifra inferior, de suspensió de contracte (63). Fins al febrer, 3 persones s’han vist afectades per mesures de reducció de jornada. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail