Buscador per paraules clau
05 juny 2023

Les sol·licituds del Servei de Transport Escolar pel curs 2023-2024 es poden tramitar a partir del 6 de juny

Aquest dimarts 6 de juny s’obre el termini per tramitar les sol·licituds del Servei de Transport Escolar pel curs vinent. El tràmit es fa majoritàriament en format electrònic. El Consell Comarcal del Vallès Occidental gestiona el servei transport escolar per delegació de competències de la Generalitat de Catalunya. El curs 2022-2023, que ara acaba, s’han prestat 97 rutes, de les quals, 28 són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, donant servei a més de 1.500 alumnes.

Per tramitar una sol·licitud de servei, adreçat a alumnat matriculat en escoles i instituts amb servei de transport escolar, caldrà accedir al portal de tràmits telemàtics de la seu electrònica del Consell Comarcal. No obstant, les persones interessades també es podran personar a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental (Oficina d’Atenció Ciutadana i Registre General, ubicada a la Carretera Nacional 150, km. 15 de Terrassa) per tramitar la sol·licitud personalment i en format paper. Pel que fa a l’alumnat matriculat en centres d’educació especial, la gestió de les sol·licituds de servei continua realitzant-se a través de les direccions educatives de cada centre docent. Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

El servei de transport escolar en la modalitat obligatòria i gratuïta s’adreça a l’alumnat que, a proposta dels Serveis Territorials d’Educació, ha d’escolaritzar-se fora del seu municipi de residència.

Així mateix, el servei en modalitat no obligatòria i subjecte al pagament de preu públic s’adreça a determinat alumnat d’ensenyaments obligatoris que s’ha de desplaçar a centres docents del mateix municipi però distants del seu lloc de residència. En aquesta segona modalitat no obligatòria, el servei és prestat en funció de les consignacions pressupostàries existents i de factors que es recullen a les Disposicions de gestió del servei no obligatori que complementen el Reglament i que s’actualitzen per a cada nou curs escolar. L’import de preu públic que han d’abonar les famílies usuàries del servei en modalitat no obligatòria es manté constant des del curs 2013-2014, igualment es manté la possibilitat de sol·licitar la reducció d’aquesta tarifa per als segons, tercers i més germans usuaris també del servei de transport escolar.

El curs 2022-2023 ha comptat amb 97 rutes, de les quals, 28 són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Donant servei a més de 1.500 alumnes, escolaritzats en 29 centres educatius, ubicats a 12 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail