Buscador per paraules clau
12 juliol 2017

Les famílies del Vallès Occidental han sol•licitat prop de 18.000 beques de menjador escolar pel curs vinent

La sol•licituds d’ajuts de menjador escolar continua creixent al Vallès Occidental. Un cop validades les diferents peticions que han arribat al Consell Comarcal a través dels Serveis Socials dels ajuntaments. Respecte l’inici de curs passat, s’ha produït un important augment de sol•licituds, en concret 1.476 peticions més. S’arriba doncs fins a les 17.835 sol•licituds inicials de beques menjador per al curs 2017-2018. Una xifra que pot anar augmentant al llarg del curs escolar. A partir del 24 de juliol el Departament d’Educació comunicarà al Consell Comarcal l’assignació de beques pel curs 2017-2018.

Aquest curs 2016-2017 s’ha atorgat finalment 12.447 beques de menjador a la comarca. I el curs 2015-2016 se’n van atorgar 10.213. L’increment de sol·licituds per al curs vinent és desigual en els diferents municipis: n’hi ha que no augmenten i n’hi ha d’altres que sí.

En tot cas, caldrà esperar fins a finals de juliol per saber quantes beques s’atorguen d’inici, un cop es rebi el creuament de dades que elabora el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.  Es preveu poder disposar d’aquestes dades a partir del 24 de juliol segons ha informat el propi Departament. En el moment que el Consell Comarcal les tingui es comunicaran als ajuntaments i aquests a les famílies sol·licitants.

La voluntat del Consell Comarcal és poder arribar amb les beques menjador a totes les famílies que compleixin els requisits i que es trobin per sota del llindar de la pobresa. Tal com ha reflectit l’Estudi sobre pobresa i desigualtat social elaborat per l’Observatori comarcal, la sortida de la crisis s’està fent de forma desequilibrada i està generant noves desigualtats socials, fet que afecta a la suficiència alimentaria i la nutrició de moltes famílies i especialment de molts infants.

Des del Vallès Occidental s’ha treballat per millorar les bases d’atorgament dels ajuts per fer-les més ajustades a la realitat de les famílies, aconseguint un canvi en el model de gestió de les beques per part de la Generalitat. També s’ha treballat pel compliment de l’acord de Mesures contra la pobresa aprovat pel Parlament de Catalunya. Val a dir que al Vallès Occidental, el curs 2016-2017 més de 1.200 famílies no han rebut aquest curs beca de menjador per superar el nivell de renta però estant per sota del llindar de la pobresa.

Paral·lelament el Consell està lluitant per l’ampliació de beques al 100% i per poder garantir la suficiència alimentaria a l’Educació Secundària. En aquest sentit cal destacar una dada important: prop de 1.000 nenes i nens reben una beca a 6è curs de Primària i deixen de rebre-la quan comencen l’ESO. A Catalunya, només un 1’5% dels alumnes d’ESO tenen beca menjador mentre que a Infantil i Primària en són un 13,6%. I a la comarca, només els alumnes d’11 dels 55 IES públics poden demanar un ajut pel menjador.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail