Considerada una de les fires de referència del sector, el certamen reuneix productors, elaboradors, distribuïdors i restauradors, convertint-se en un punt de trobada per a tota la cadena de valor gastronòmica.
En aquesta edició, les empreses Casanovas 1906 i SANMY, adherides a la Xarxa, han participat amb estand propi, mostrant la vitalitat i la diversitat del teixit agroalimentari de la comarca. Casanovas 1906, xarcuters de tradició familiar a Terrassa, han presentat productes singulars com la Botifarra Terregada, mentre que SANMY, històrica empresa de refrescos amb seu també a Terrassa, ha donat a conèixer la seva gamma de begudes, entre les quals destaca La Modernista, un refresc emblemàtic que combina essència tradicional i innovació.
En el marc de la fira, la Diputació de Barcelona va organitzar un acte de reconeixement a les empreses compromeses amb la recuperació de varietats locals. Conduït per la periodista Empar Moliner i amb la presència destacada del diputat adjunt de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Juan Antonio Pérez García, regidor de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i de la diputada delegada de Turisme i Comerç, Olga Serra Luque, regidora i primera tinent d’alcalde de Vacarisses, l’acte va servir per posar en valor la tasca d’aquells productors i projectes que contribueixen a preservar la biodiversitat agrícola i el patrimoni alimentari del territori.
Pel que fa al Vallès Occidental, es va distingir el Celler Can Morral del Molí (Ullastrell) per la recuperació i comercialització de l’oli d’oliva Becarut i la finca Can Domènech (Sant Cugat del Vallès) per la recuperació del Tomàquet Mandó de Collserola.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental treballa des de fa anys per a la recuperació i conservació de les varietats locals de la comarca, amb iniciatives destinades a preservar el patrimoni agrícola i fomentar una producció sostenible i arrelada al territori. Entre les accions més destacades hi ha l’elaboració de la Memòria Agrícola del Vallès Occidental (2019), que va establir una diagnosi sobre el sector agrari comarcal, i el projecte del Banc de Llavors del Vallès Occidental, desenvolupat conjuntament amb l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès.