Buscador per paraules clau
21 març 2023

Les denúncies per violència de gènere a la comarca augmenten un 6,6% en l’últim trimestre de 2022 segons l’informe de l’Observatori comarcal

Durant el quart trimestre del 2022 es van registrar 631 denúncies per violència de gènere al Vallès Occidental, un 6,6% més que al trimestre anterior. Interanualment, la xifra de denúncies s'ha incrementat notablement (+21,6 %; 112 més). És el tercer trimestre consecutiu amb el nombre de denúncies més elevat dels darrers onze anys.

L’Observatori comarcal ha publicat una nova edició de l’informe Dades trimestrals de Violència contra les Dones, únic d’aquestes característiques que es publica en l’àmbit de la nostra comarca.

D’acord amb les dades recollides per l’Observatori, durant el quart trimestre es van admetre a tràmit 131 ordres de protecció, de les quals van ser denegades el 56,5% (74). Per tant, es van adoptar el 43,5% de les ordres iniciades, tot i que existeixen diferències importants entre els quatre partits judicials de la comarca.

Com posa en relleu l’Observatori, la proporció d’ordres de protecció denegades al Vallès Occidental és superior que la de la província de Barcelona (52,4%) i que la del conjunt de Catalunya (50,2%). Val a dir que la denegació de les ordres de protecció en l’àmbit català continua sent notablement superior a la del conjunt de l’estat (30,7%).

A la comarca, el 45,9% de les resolucions dels procediments judicials acaben en sobreseïment provisional, mentre que els procediments que finalitzen en sentència condemnatòria representen el 15,9%. Aquesta proporció és superior que a la comarca que a la província de Barcelona (5,8%), que el conjunt de Catalunya (7,9%) i, a diferència d’altres trimestres, que la mitjana espanyola (14,5%).

Properament, es publicarà l’informe Dades anuals de violència sobre les dones amb una anàlisi del conjunt del l’any 2022 de les dades judicials, complementant-les amb informació sobre els SIAD i la línia d’atenció contra la violència masclista 900 900 120.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail