Buscador per paraules clau
06 novembre 2017

La campanya de sensibilització contra la violència masclista “Piula” arriba als instituts de la comarca amb tallers per l’alumnat

Aquestes setmanes es realitzen a diferents instituts de la comarca tallers de sensibilització contra la violència masclista emmarcats en la campanya “Piula”, que es promou des del Consell Comarcal a l’entorn del 25 de novembre, per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista. El jovent pot participar també al concurs “Piula” a les xarxes socials durant tot el mes de novembre.

De moment s’han previst tallers a nou instituts de vuit municipis de la comarca: Badia (INS Badia i INS Federica Montseny), INS Castellbisbal, INS Sentmenat, INS Polinyà, INS Matadepera, INS Sant Quirze del Vallès, INS Viladecavalls, INS Castellar(Castellar del Vallès).

Els tallers es fan als grups de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius (grau mitjà i superior). Les sessions volen transmetre als i les joves els criteris bàsics per identificar l’androcentrisme i el sexisme en discursos orals, escrits i audiovisuals, en les seves interaccions de grup i en els productes que consumeixen, per minimitzar les conseqüències al expressar-nos i construir la realitat. També tenen per objectiu donar eines pràctiques per estimular el sentit crític, l’ús del llenguatge igualitari i inclusiu i reconèixer estratègies per neutralitzar l’ús sexista del llenguatge. A més, es vol fer visible la relació entre llenguatge verbal i no verbal, la construcció de les relacions de gènere i les manifestacions de violència.

La Campanya «Piula contra la violència masclista» té l’objectiu de sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu, fer visible la importància de les relacions igualitàries, així com fer difusió de les activitats que es realitzen al Vallès Occidental entorn el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, i dels recursos existents com ara el telèfon 24h de l’Institut Català de les Dones: 900.900.120.

Concurs Piula contra la violència masclista

Poden participar en el concurs totes les persones que tinguin entre 14 i 30 anys i que visquin o estudiïn al Vallès Occidental. La inscripció al concurs és gratuïta. S’estableixen dues modalitats de categories: individual i col•lectiva.

En la Categoria individual, estableixen diferents categories de premis: Categoria júnior, de 14 a 17 anys i Categoria sènior, de 18 a 30 anys. Els premis per aquesta categoria seran:  un llibre sobre la temàtica del concurs, a totes les persones premiades de les diferents categories, un dispositiu electrònic multifuncional (tablet) per al primer premi de cada categoria, i un dispositiu de lectura (e-book) per al segon premi de cada categoria. D’altra banda, la categoria col•lectiva va adreçada únicament als centres educatius de la comarca i es planteja el Premi al centre educatiu més participatiu, amb un mínim de 25 participacions.

Es pot concursar amb una frase inscrita al formulari inclòs a l’apartat “Piula” del web del Consell Comarcal del Vallès Occidental www.ccvoc.cat. També es pot participar omplint el formulari que es repartirà als tallers de la Campanya Piula contra la violència masclista, o bé a través de l’Acció Piula que es desenvoluparà en els centres educatius que ho desitgin.

La piulada no pot excedir els 110 caràcters amb espais, no pot estar escrita amb llenguatge abreviat i ha d’emmarcar-se en el tema “I a tu: com t’afecta el masclisme?”. Ha de ser original i inèdita, sense haver estat mai premiada en un altre concurs i qui participi només pot presentar una piulada. El contingut del text ha de ser positiu, promovent societats lliures de violència de forma respectuosa.

Un cop enviades les piulades, seran publicades des de @PiulaVallesOcc i a facebook/PiulaVallesOcc, fent menció al perfil de twitter de la persona concursant o, si no en té, a un pseudònim, amb l’objectiu de fer-ne difusió i sensibilitzar contra les violències masclistes. La piulada anirà relacionada a l’etiqueta #PiulaNoMasclisme.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail