Buscador per paraules clau
13 gener 2016

L’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental acull l’exposició “Fam i Abundàncies”

Al llarg de la història s’han succeït moments de carestia o fam i d’excés o abundància pel que fa a la disponibilitat d’aliments, la qual cosa ha influït de manera decisiva en l’evolució de la humanitat. Encara avui, és una realitat ben palesa que provoca grans diferències socials, la qual cosa justifica una mirada enrere sobre aquest tema.Del 13 de gener al 18 de març, l'Arxiu Comarcal del Vallès occidental acull l’exposició "Fam i Abundàncies", la primera exposició realitzada de manera conjunta pels 11 membres de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya (XMHCat).

L’exhibició s’estrena a Terrassa i es podrà contemplar durant tres anys a totes les ciutats membres de la Xarxa. El Museu de Terrassa ha cedit set peces, sis de les quals pertanyen a la vaixella de taula de la Cartoixa de Sant Jaume de Vallparadís (segles XIV-XV). També es podran veure fragments d’una pel·lícula dels anys 60 de l’empresa SAPHIL (Terrassa) i fotografies d’objectes museístics de diverses èpoques.

Els Museus membres de la Xarxa són: : Museu de Terrassa, Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet, Museu Comarcal de Cervera, Museu de Cambrils, Museu d’Història de l’Hospitalet, Museu d’Història de la ciutat de Girona, Museu d’Història dels Jueus de Girona, Museu de Lleida, diocesà i comarcal, Casa Museu Verdaguer de Folgueroles, Museu d’Història de Catalunya, Museu de Tortosa i Casa Museu Verdaguer de Folgueroles.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail