Buscador per paraules clau
19 maig 2016

L’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental treballa per millorar l’atenció a les famílies i col•lectius més vulnerables

Recentment ha quedat constituït el Plenari d’alcaldes i alcaldesses de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials. Aquest plenari estableix les línies estratègiques en matèria de serveis socials, marca les prioritats i és l’encarregada de vetllar per l’acompliment dels objectius estratègics definits pel consell d’alcaldes i alcaldesses i els compromisos adquirits pel propi plenari. Des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials es coordina l’actuació dels 12 municipis que la configuren per assegurar l’eficiència i l’efectivitat de la prestació de serveis a les famílies i col·lectius més vulnerables.

El Consell Comarcal forma part del Sistema Català de Serveis Socials, ofereix suport als ajuntaments i treballa per a la unificació de criteris d’actuació en la prestació dels serveis socials bàsics, gestionant l’Àrea Bàsica de Serveis Socials que conformen els municipis menors de 20.000 habitants. Es tracta de 12 municipis que donen cobertura a 90.000 persones.

L’objecte principal és promoure els mecanismes per conèixer, prevenir i intervenir amb persones, famílies i grups socials, especialment si es troben en situacions de risc social o d’exclusió, intentant donar resposta a les necessitats socials existents. Treballen amb les entitats i associacions de la seva zona en projectes conjunts relacionats amb l’atenció social. D’aquesta manera contribueixen a prevenir el risc d’exclusió i enforteixen els llaços de cohesió social.

Es realitzen un conjunt d’accions professionals que tenen l’objectiu d’atendre les necessitats socials més immediates, generals i bàsiques de les persones, famílies i grups. Aquestes actuacions també contribueixen a la prevenció de les problemàtiques socials i a la reinserció i integració de les persones en situació de risc social o exclusió.

Cooperació intermunicipal

 En el marc del plenari d’ahir es va compartir el procés portat a terme al darrer mandat i es va plantejar el nou pla de treball per tal de consolidar i ampliar els avanços que hi ha hagut en el projecte des del 2013. Les prioritats són promoure un escenari estable de cooperació intermunicipal a nivell comarcal per als serveis socials, promoure la integració funcional dels serveis socials dels 12 municipis amb població inferior a 20.000 habitants de la comarca que integren la ABSS, i establir un model organitzatiu propi. També, definir un nou model de gestió per a l’estructura organitzativa que resulti de la integració. Aquest objectiu se centra en els processos de treball i en les eines de gestió necessàries per orientar el treball de la unitat resultant del procés d’integració cap a l’eficàcia, l’eficiència i l’excel·lència.

D’aquesta manera es segueix l’acord del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental, de 15 de juliol de 2013, pel que fa a la integració operativa dels recursos de l’Àrea bàsica de Serveis Socials.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail