Buscador per paraules clau
10 maig 2018

L’Acord Vallès Circular creix amb l’adhesió d’empreses de la comarca

Avui, ha tingut lloc la segona edició del Market Place d’Economia Circular del Vallès Occidental a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès. L’esdeveniment ha estat un espai de trobada d’empreses, entitats i administracions públiques per aprendre i fer negocis en economia circular, emmarcat en el projecte Vallès Circular i organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental juntament amb les entitats que formen part de l’Acord Vallès Circular. Una quinzena d’empreses i entitats de la comarca han rebut l’adhesió “Compromís Vallès Circular” per la seva implicació amb l’economia circular i els recursos del territori.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha explicat que “el model lineal econòmic està esgotat i hem de tendir a un model circular. Avui, fem visible l’aposta que tots estem fent”. El president comarcal també ha afegit que “els territoris que siguin capaços d’apostar per l’economia circular estaran més adaptats als canvis. El Vallès Occidental té un entorn favorable per desenvolupar aquest projecte en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental”.

El Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Ferran Miralles, ha destacat que ahir es va presentar l’Observatori de l’Economia Circular a Catalunya on també hi va ser present el Vallès Circular. Ha remarcat que “l’economia circular no té receptes. Cadascú pot innovar, cadascú té una realitat o un repte diferent. No podem fer un manual, però podem incentivar posar en contacte a la gent, que agafin idees”.

La jornada ha permès donar a conèixer noves tecnologies per fer una gestió més eficient dels residus i dels recursos (materials, aigua i energia), propostes de packaging i transport sostenible i nous materials a partir de residus entre altres solucions que ajuden a reduir costos i innovar en el model de negoci per ser més competitius en el marc d’una economia circular.

Aquesta és la segona edició del Market Place d’Economia Circular del Vallès Occidental, un espai de trobada entre empreses i entitats per aprendre i fer negocis en economia circular. La trobada ha permès a les empreses i entitats participants conèixer experiències d’altres empreses que incorporen pràctiques d’economia circular per millorar la seva competitivitat. Durant la jornada s’han presentat propostes de solucions tecnològiques, materials, serveis i ajuts innovadors a càrrec de proveïdors especialitzats, per fomentar el networking i les relacions de negoci.

També s’han compartit problemes i reptes entre empreses per cercar solucions en relació a la gestió de recursos, com introduir l’anàlisi de cicle de vida dels productes per ser més competitius i sostenibles o com canviar els models de negoci per obrir nous mercats en un moment en que la demanda social de productes i serveis sostenibles va en augment.

Una quinzena d’empreses han rebut l’adhesió “Compromís Vallès Circular”

Durant la jornada ha tingut lloc el lliurament d’adhesions “Compromís Vallès Circular” a una quinzena d’empreses de la comarca. Aquest reconeixement s’entrega a empreses i entitats implicades amb l’economia circular i amb els recursos del territori.

Del municipi de Sant Cugat del Vallès s’ha comptat amb la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, i han rebut l’adhesió les empreses Zenquiu Lab, Campos Estela i We&b. En el cas de Sabadell, ha assistit el regidor de Treball i Empresa i Recursos Humans, Eduard Navarro, i s’han adherit les empreses Formigons Montcau, CIPO i Aigües Sabadell. De Sant Quirze del Vallès s’ha comptat amb el tercer tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Economia i Serveis Interns, Albert Falgueras, i s’ha entregat l’adhesió a les empreses ACS Recycling, Associació Empresaris i Europochette. De Castellar del Vallès s’ha comptat amb l’alcalde, Ignasi Giménez, i s’han adherit les empreses TEB Vallès, Polisystek SL, Digiproces i Hydac. De Viladecavalls s’ha comptat amb l’alcaldessa, Cesca Berenguer, i s’ha adherit l’empresa Circutor. De Barberà del Vallès s’ha comptat amb l’alcaldessa, Sílvia Fuster, i s’ha adherit l’empresa Provital. Per últim, del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha adherit l’empresa UTE Boscos del Vallès i ha realitzat el lliurament el president de l’ens.

Una iniciativa de la Xarxa Vallès Circular

En el marc del Vallès Circular, organitzen aquesta jornada el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Castellar i el suport de les empreses i entitats que formen part de la Xarxa Vallès Circular.

El Vallès Circular és una iniciativa territorial constituïda l’any 2016 i compartida entre administracions, agents socials, ambientals i econòmics amb l’objectiu d’impulsar l’economia circular al Vallès Occidental i aprofitar el desenvolupament de noves formes de produir i consumir per guanyar competitivitat, qualitat de vida i millora del medi ambient.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail