Buscador per paraules clau
27 juliol 2023

Joves de la comarca treballen valors i gaudeixen amb les activitats organitzades pel Consell Comarcal durant el mes de juliol

Durant el mes de juliol el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha acompanyat la programació jove d’estiu de diferents municipis a través d’activitats lúdiques i educatives. Les activitats formen part de l’oferta de la Guia d’Activitats Educatives d’estiu i també de les propostes en el marc del projecte Escola Jove. La voluntat, que el lleure i l’oci també serveixin per treballar valors com la igualtat i la cooperació.

En el marc de les propostes que s’ofereixen en la Guia d’Activitats Educatives d’estiu, les darreres setmanes s’han fet activitats a Ullastrell, Matadepera i Palau-solità i Plegamans i hi han participat una cinquantena de joves de diferents edats. Una de les activitats ha estat la pràctica de Corfbol. A través d’aquest esport s’ha volgut potenciar el treball en equip entre els i les joves així com la igualtat, ja que aquest és un esport mixte que engloba habilitats polivalents, joc cooperatiu i igualtat de gènere.

També s’ha fet un taller de creació de curtmetratges a Palau-solità i Plegamans amb el qual a través del vídeo participatiu s’han treballat valors com la cooperació, la igualtat, la ciutadania global, la creativitat i la empatia. Tot per fomentar unes relacions més sanes.

L’Escolta Jove porta propostes als municipis més petits de la comarca

D’altra banda, en el marc del projecte Escolta Jove s’han realitzat activitats als municipis de menys de 5.000 habitants, amb una programació extensa i variada. Un exemple en són les activitats fetes a Sant Llorenç Savall i Ullastrell on s’ha dissenyat un ventall de propostes per treballar l’esport igualitari i el benestar emocional: jocs de taula, futbol sala mixta, vòlei a la piscina, una nit jove o jocs, entre d’altres propostes.

El programa “Escolta Jove” reforça els serveis locals de de joventut dels municipis més petits

de la mà de Diputació de Barcelona. Gràcies a aquesta proposta es posa a disposició dels municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca un professional compartit per reforçar els serveis locals de joventut que realitza les funcions d’informació, orientació i acompanyament de les persones joves.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail