Buscador per paraules clau
09 gener 2023

Joves de la comarca aborden les conductes de risc en uns tallers que et permeten posar-te a la pell d’una altra persona gràcies a la realitat virtual

Posar-se a la pell d’una altra persona per a poder experimentar situacions i plantejar un debat entorn a conductes i emocions. Aquesta és la voluntat del projecte “Entulugar” que durant l’any 2022 s’ha portat a terme al Vallès Occidental gràcies als Pressupostos Participatius del Consell Comarcal. El projecte ha permès la realització de diferents tallers que encara s’allargaran a principis d’aquest nou any, amb l’objectiu d’ afavorir una mirada emocional sana entre els joves de 12 a 18 anys i reduir les conductes de risc entre les persones adolescents.

Amb això es vol ajudar a prevenir i reduir les microviolències; prevenir i reduir la violència de gènere, el bullying, ciberbullying,  sextorsions, fomentar la inclusió i diversitat i promoure el bon ús de les xarxes socials. L’objectiu final és generar un impacte en el jove que promogui l’empatia, la gestió sana d’aquestes problemàtiques i la reducció de les mateixes.

A proposta d’un grup de treballadores del Consell Comarcal es va iniciar aquest projecte amb l’entitat Asociación Raíces que, conjuntament amb Delaguila, cocreen i porten a terme “Entulugar”. El projecte utilitza la tecnologia com un mitjà per transformar, creences, emocions i conductes. Es realitzen tallers presencials amb grups d’adolescents que a través de la realitat virtual es posen en la pell d’altres persones, experimentant situacions, generant debats i gestionant les seves emocions davant les situacions viscudes.

Els tallers s’han ofert als diferents municipis que conformen l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal i s’han realitzat fins ara a Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Viladecavalls. Les sessions s’han fet tant a instituts com a centres oberts  o aules obertes d’aquests municipis. Han participat més de 300 joves.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail