Buscador per paraules clau
15 abril 2016

Inaugurades les Oficines Joves del Vallès Occidental

Aquest dijous 14 d’abril s’han inaugurat les dues Oficines Joves del Vallès Occidental, la de Terrassa, situada ala Casa Baumann, i la de Sabadell al Vapor Codina . L’objectiu d’aquestes és oferir l’atenció integral necessària per al desenvolupament personal i social dels joves i donar un servei coordinat i d’assessorament, conjuntament amb el Consell Comarcal, […]

Aquest dijous 14 d’abril s’han inaugurat les dues Oficines Joves del Vallès Occidental, la de Terrassa, situada ala Casa Baumann, i la de Sabadell al Vapor Codina . L’objectiu d’aquestes és oferir l’atenció integral necessària per al desenvolupament personal i social dels joves i donar un servei coordinat i d’assessorament, conjuntament amb el Consell Comarcal, als municipis de la comarca.

La inauguració ha comptat amb la presència dels responsables polítics de les diferents administracions autonòmica, comarcal i municipals. Tots ells han coincidit a destacar la importància de disposar d’aquesta eina d’informació, assessorament i acompanyament en el procés d’emancipació dels joves.

Com especifica Marta Vilalta, Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, “les Oficines Joves han de ser veritables portes obertes a noves oportunitats per als joves, on trobaran tota la informació que necessitin, així com recolzament i un suport més eficaç. L’objectiu de les oficines és proporcionar al col·lectiu de joves eines i recursos per possibilitar la seva emancipació de la millor manera possible i ajudar-los a desenvolupar els seus projectes de vida”.

Per a Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, “els joves han de ser una prioritat, i les Oficines Joves han de facilitar l’emancipació d’aquest  col·lectiu, oferint assessorament i recursos a un segment de població que està patint com ningú els efectes de la crisi econòmica, de forma que és absolutament necessari i imprescindible dotar-los de recursos.”

Les dues oficines s’han reconvertit en un nou punt de referència de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) de la Generalitat de Catalunya, per atendre els i les joves a la comarca del Vallès Occidental.

Els serveis de joventut de Sabadell i Terrassa han esdevingut els punts de referència en l’atenció a la població jove, i durant el 2015 van oferir el seu assessorament a més de 40.000 persones d’entre 16 i 34 anys del Vallès Occidental.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail