Buscador per paraules clau
17 novembre 2017

Èxit de la jornada sobre “Ètica i infància” al Consell Comarcal amb un intens debat

La jornada “Ètica i infància” celebrada avui al Consell Comarcal del Vallès Occidental ha estat un èxit de participació i debat i ha posat sobre la taula qüestions de gran interès pels professionals que treballen diàriament amb la infància. Hi han participat finalment prop de 80 persones de diferents ajuntaments del Vallès Occidental i d’altres comarques, de la DGAIA i d’entitats. Aquesta sessió s’ha celebrat en el marc de la commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants que es celebra dilluns, 20 de novembre.

El professor d’ètica aplicada de la Universitat de Girona, Joan Canimas Brugué, ha parlat sobre “L’ètica professional en la intervenció en infants i les seves famílies. La segona ponència ha estat a càrrec d’Àngel Làzaro, cap del Servei de suport jurídic de la DGAIA, qui  ha reflexionat a l’entorn de l’“Ètica versus dret: els límits de la intervenció i la ingerència en la vida privada de les famílies i els infants”. Finalment, la periodista i directora del programa de Televisió de Catalunya INFOK, Laia Servera, ha aportat l’expertesa en l’àmbit de la comunicació amb la ponència  “Com informar públicament de les qüestions relacionades amb els infants.  Transparència versus intimitat.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha estat l’encarregat d’obrir la Jornada i ha destacat que “l’ètica és una qüestió fonamental sobre el paper que han de tenir les institucions”. També ha posat en valor la tasca de l’EAIA del Vallès Occidental i del territori, que va ser “el primer en comptar amb les Taules Territorials d’infància, al 2006, i també en crear els Espais de Reflexió Ètica en infància (ERSS), que han permès formar un grup de reflexió ètica”. Gimenez també ha avançat que “amb la voluntat de generar coneixement, des del Consell s’ha convocat un doctorant i des del Consell es donarà suport a l’elaboració d’una tesi sobre l’impacte de la feina dels 20 anys de l’EAIA del Vallès Occidental”.

Al llarg de la jornada d’avui, els ponents han pogut tenir un debat molt actiu i participat amb les persones assistents. S’han debatut qüestions com: Quins són els límits de la intervenció i la ingerència en la vida privada de les famílies i els infants? Quins han de ser els principis ètics dels professionals en la intervenció en la infància? Com han d’informar les administracions públiques i els mitjans de comunicació a l’entorn de les qüestions relacionades amb la infància? Al final de la Jornada s’ha celebrat una taula rodona amb la participació de tothom.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail