Buscador per paraules clau
24 desembre 2015

Es signa el nou acord regulador de les condicions de treball pels empleats i empleades del Consell Comarcal

Després d’un llarg procés de negociació i canvis en les normatives, el Consell Comarcal compta amb un nou conveni col•lectiu. Ahir a la tarda es va signar el nou acord regulador de les condicions de treball dels empleats i empleades públiques del Consell Comarcal i posteriorment va ser aprovat pel ple comarcal per unanimitat. Aquest acord contempla una millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la institució supramunicipal.

L’acord és fruit de les negociacions entre els representants del personal del Consell Comarcal i una representació tècnica d’aquesta corporació. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, s’ha mostrat satisfet per la feina feta i ha assegurat que “aquest és un nou punt de partida per les relacions amb els treballadors i treballadores del Consell, basat en la confiança i en el potencial de la gent d’aquesta casa. El conveni estava denunciat des de 2007 i un dels compromisos del nou govern va ser treballar perquè l’acord fos realitat el més aviat possible”.

El nou acord ha estat ratificat pels treballadors i treballadores del Consell de forma majoritària en Assemblea. La presidenta de la Junta de personal funcionari ha explicat que “aquest acord és fruit d’un marc de confiança i el punt de partida de futur”.

El conseller comarcal Marc González va explicar durant el Ple que “aquest document és una eina de relació, que equilibra les posicions d’una part i una altra i ajuda a gestionar una administració amb criteris d’eficàcia i eficiència, evitant qualsevol conflicte innecessari”.

El document recull, entre altres:

  1. El compromís per a l’elaboració de les fitxes descriptives dels llocs de treballs, així com la corresponent valoració que se’n derivi.
  2. L’acord i les condicions d’un complement de productivitat per l’assistència, incentivant aquells mecanismes que evitin situacions d’absentisme regular, per tal de millorar els indicadors de productivitat en el treball.
  3. L’acord i les condicions per a l’aplicació del complement salarial per les baixes per IT.
  4. Una major cobertura des del punt de vista de la responsabilitat civil, i una major cobertura en la assegurança per mort o incapacitat dels empleats i empleades del Consell Comarcal.
  5. L’acord obert sobre l’aplicació dels ajusts socials condicionats a la regulació mitjançant una norma específica.
  6. La promoció interna per a les categories inferiors
  7. Les bases per a l’elaboració d’un pla de formació

Amb l’acord regulador també es recull i s’amplien tots els canals necessaris d’informació i participació de la representació del personal en qualsevol procés que afecti, de manera directa o indirecta, al col·lectiu que representa. També inclou un apartat normatiu sobre el règim disciplinari i un altre apartat normatiu sobre la seguretat , la salut i els riscos laborals, la igualtat de tracte del empleats i empleades i els seus drets col·lectius. També recull definicions de caràcter jurídic, com la regulació de controvèrsies, el protocol d’intervenció en casos d’assetjament laboral o el pla d’igualtat.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail