Buscador per paraules clau
12 setembre 2023

Es reprenen les accions d’acompanyament al jovent a Ullastrell, Sant Llorenç Savall, Rellinars i Gallifa en el marc del projecte Escolta jove

Aquest mes de setembre s’han reprès les accions d’acompanyament i suport emocional als i les joves dels municipis de menys de cinc mil habitants realitzades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. En el marc del projecte Escolta Jove es compta amb una educadora que fa tasques d’acompanyament vivencial en el medi obert i que atén el jovent dels municipis d’ Ullastrell, Sant Llorenç Savall, Rellinars i Gallifa.

Aquest darrer trimestres de l’any es duran a terme les diferents accions. D’una banda es farà suport a Serveis Socials amb l’acompanyament socioemocional d’adolescents i joves en el context de medi obert als quatre municipis. També, al municipi d’Ullastrell i de la mà de l’Ajuntament del municipi, s’inicia un procés participatiu per realitzar un pla d’Usos de l’equipament juvenil. D’altra banda, en coordinació amb la tècnica de Benestar emocional del Consell Comarcal s’inicia un projecte compartit consistent en un taller de 10 sessions pel benestar de les persones adolescents i joves de Sant Llorenç Savall.

El programa Escolta Jove es va iniciar al mes d’abril d’enguany al Vallès Occidental i està finançat per la Diputació de Barcelona. Forma part d’un nou programa pilot que aposta per l’acompanyament vivencial en el medi obert. L’educadora del projecte Escolta jove busca empoderar a les persones joves del territori en el seu procés vital, posant a la persona jove en el centre del projecte. Tot a través de l’acció comunitària, el treball en xarxa i l’acompanyament socioemocional de les persones joves.

Al llarg d’aquests mesos s’ha fet acompanyament setmanal a persones joves arribant a prop de les 200 persones ateses. Entre altres accions, s’ha fet suport a persones derivades de Serveis Socials, s’ha realitzat acompanyament emocional continuat a persones joves i les seves famílies, s’ha fet suport a l’associació de Joves “Ojú! Malparlats” d’Ullastrell en processos de mediació a la comunitat, s’ha obert l’espai Jove d’Ullastrell els dimecres a la tarda i s’ha generat el Juliol-Jove a Sant Llorenç Savall en col·laboració amb agents del propi municipi i en context de medi obert. També s’ha participat a la Festa Major d’Ullastrell fent gestió de conflictes al medi obert en horari nocturn.

Les accions es poden seguir a traves de l’Instagram @xarxajovevalles i de les xarxes oficials dels ajuntaments dels municipis.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail