Buscador per paraules clau
22 juliol 2022

Es prorroguen les restriccions a l’entorn natural per l’alt risc d’incendi al Vallès Occidental: 19 municipis estan en risc extrem (nivell 3 del Pla Alfa)

El Vallès Occidental és troba en molt alt risc d'incendi. A tot Catalunya s'han prorrogat les restriccions d'accés al medi natural. A la comarca no es pot accedir al Parc Natural del Sant Llorenç del Munt i 19 municipis es troben en el nivell 3 del Pla Alfa, que indic que es troben en nivell extrem de perill d'incendi.

L’activació de cada nivell del Pla Alfa del Cos d’Agents Rurals comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives. A partir dels nivells 2 i 3, també comporta l’activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d’emergència per a incendis forestals)

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

Els municipis que es troben avui en el nivell 3 del Pla Alfa són:

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail