Buscador per paraules clau
14 març 2024

Es presenta el nou model d’acollida de Catalunya en una sessió amb representants municipals del Vallès Occidental

Aquest matí el Consell Comarcal ha acollit una sessió per presentar als  municipis del Vallès Occidental el nou model d’acollida especialitzada per a persones migrades i retornades de la Generalitat de Catalunya, que promou l’acollida comunitària.

A la trobada hi ha participat Montserrat Rueda, consellera Serveis Socials, Vulnerabilitat i Ciutadania del Consell Comarcal del Vallés Occidental; Manuela Fernández, Directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació; Eunice Romero, Directora General de Migracions, Refugi i Antirracisme, a més d’altres representants tècniques del Consell Comarcal i del Departament. Hi ha assistit tècnics i tècniques municipals.

Amb el nou model d’acollida es reconeix el treball que es desenvolupa des del món local: realitzant l’acollida de les persones nouvingudes quan arriben als diferents municipis de Catalunya. I també es reconeix el paper que desenvolupen els agents socials o les entitats sense ànim de lucre en l’acollida de les persones nouvingudes.

Aquest nou model d’acollida especialitzada posa a la persona al centre, i per tant proposa que el servei es flexibilitzi per poder adaptar-se a les necessitats de les persones, i per això es proposa adaptar les accions que es realitzen des del servei de primera acollida comarcal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail