Buscador per paraules clau
04 gener 2016

En marxa un pla ocupacional que dóna feina a 11 persones perceptores de la RMI per realitzar tasques a diferents municipis

Un total d’onze persones que estaven en atur i que rebien la Renda Mínima d’Inserció han estat contractades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental per portar a terme diferents tasques a municipis de la comarca. Els i les participants en aquests Plans d’Ocupació van començar a treballar el 30 de desembre i estaran contractades durant sis mesos, fins el 29 de juny de 2016.

De les persones contractades, 10 treballen en dos projectes diferents a Castellbisbal, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Una altra treballa a la seu del Consell Comarcal donant suport administratiu. El Consell Comarcal ha fet les contractacions gràcies al programa Treball i Formació, impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

 Als municipis de Sentmenat i Sant Llorenç Savall, dos dels participants portaran a terme el projecte Foment del consum responsable i sostenibilitat. D’altra banda, les 8 persones restants desenvoluparan tasques de peonatge a les brigades dels municipis dins el projecte de Manteniment i millora d’espais i equipaments públics.

 El president de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Polítiques actives d’ocupació, Joan Carles Paredes, va ser l’encarregat de donar la benvinguda al Consell a les persones que han començat a treballar. Paredes explica que “des del Consell hem optat a aquests plans d’ocupació, d’acord amb els municipis, perquè creiem que tenen un gran sentit social i, alhora, donen feina a persones que fan feines de gran utilitat en ajuntaments petits. Aquestes onze persones que s’han incorporat aquesta setmana contractades pel Consell es sumen a les 16 persones que ja van començar a treballar el mes de novembre. En total, dons 27 persones que tenen una nova oportunitat de formar-se i de reincorporar-se al mercat laboral i conèixer l’administració pública”.

El programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, en aquesta ocasió, amb una edat preferentment igual o superior a 45 anys i que siguin beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció. Aquest programa combina un contracte de sis mesos a jornada completa de dilluns a divendres i formació transversal per l’ocupació que s’haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació. A més de millorar les condicions per a l’ocupació de les persones contractades (que sumen formació i experiència), aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes de diferents municipis de la comarca.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail