Buscador per paraules clau
06 juny 2024

En marxa les primeres actuacions del projecte amb finançament Next Generation “El riu, teixint fils de vida” del Consell Comarcal del Vallès Occidental

És un projecte emmarcat en els Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) del Pla de Recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea-NGEU.

“El riu, teixint fils de vida” és un projecte turístic en el qual els entorns naturals per on transcorre el riu Ripoll serveixen de connexió del patrimoni industrial i modernista de la comarca. El projecte afecta directament uns 40 quilòmetres de camins que discorren per sis municipis del Vallès Occidental: Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. Però indirectament, a través de les connexions d’aquest camí fluvial amb la xarxa de camins comarcal, permet crear sinergies amb la totalitat de municipis de la comarca que disposen de recursos patrimonials de turisme industrial.

A nivell de patrimoni natural, el projecte inclou l’adequació del camí del riu Ripoll per als usos senderista i ciclista, creant d’aquesta manera una infraestructura verda que permeti la connexió dels dos grans espais naturals de la comarca, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Natural de Collserola. També ha de permetre la connexió de la comarca amb la ciutat de Barcelona a través de la unió de la conca del Ripoll amb la del Besòs al municipi de Montcada i Reixac.

Actualment ja es disposa d’un avantprojecte que recull les actuacions de millora i adequació del camí i s’està treballant en el la redacció del projecte executiu que permetrà connectar el camí fluvial amb els centre urbà dels municipis per on transcorre. Properament, a través d’un ajut tècnic atorgat per la Diputació de Barcelona, també s’iniciarà la redacció del projecte executiu de senyalització del camí del riu Ripoll.

A nivell cultural, el projecte permetrà conèixer el llegat de turisme industrial que es troba al llarg del riu mitjançant visites virtuals. A través d’una aplicació informàtica es podran visitar 6 elements patrimonials, un a cada municipi per on transcorre el riu Ripoll:

L’execució d’aquest projecte suposa la implicació i coordinació entre diferents administracions i per aquest motiu durant el mes d’abril s’han realitzat reunions de treball amb l’Agència Catalana de l’Aigua, el PN Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Consorci Besòs-Tordera i els 6 municipis directament implicats en el projecte.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail