Buscador per paraules clau
19 maig 2022

Empreses de la comarca coneixen l’experiència de DENN-Indústries Puigjaner de Polinyà en la implementació de la indústria 4.0, en el marc del cicle Vallès Industrial

Diferents empreses del Vallès Occidental han participat avui a la sessió Innovació tecnològica en els processos productius organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental en el marc del cicle de jornades Vallès Industrial: Innovar en temps de crisis. La sessió s’ha desenvolupat a les instal·lacions de l’empresa DENN-Indústries Puigjaner, al municipi de Polinyà, fabricants de maquinària industrial des de l’any 1885 i empresa familiar de cinquena generació, son un referent en la implementació de tecnologies de la indústria 4.0.

El Consell Comarcal impulsa diferents projectes per implementar la Indústria 4.0 en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i així accelerar el procés de transformació productiva entre les PIMEs industrials. Les activitats més rellevants que es desenvolupen son: informes de maduració digital, plans de transformació en 4.0 o assessorament expert en tecnologies específiques com és la fabricació additiva.

Aquesta tasca es realitza amb la col·laboració d’ajuntaments i agents del territori, per això es disposa d’un Catàleg de serveis i programes de digitalització i I4.0 del Vallès Occidental que té la finalitat de donar a conèixer i divulgar el conjunt de serveis, programes i iniciatives per facilitar i donar suport a la transformació digital del teixit productiu, per part dels diferents agents públics i privats de la comarca.

Jornada per conèixer la innovació tecnològica en els processos productius

A l’inici de la jornada celebrada avui, Paulina Puigjaner, CEO de l’empresa, ha destacat la importància d’invertir recursos en innovació com un avantatge competitiu a llarg termini per part de les empreses, malgrat el retorn en el compte de resultats a curt termini sigui escàs.

Per part del Consell Comarcal s’ha posat de relleu la importància i valor que té el teixit industrial en el desenvolupament social i econòmic de la comarca, i la importància de fomentar la cooperació i intercanvi d’experiències, per incrementar la innovació i el treball col·laboratiu.

Per la seva banda, Blanca Puigjaner, R&D i Project Director, ha exposat les principals tecnologies que han desenvolupat per resoldre els reptes per fer la maquinària més connectada, segura, intel·ligent i autònoma. A partir d’incorporar sistemes per interconnectar les màquines i desenvolupar models d’intel·ligència  artificial per a la recollida de dades a temps reals. Ha destacat les avantatges positives d’incorporar innovacions en la millora del posicionament, oferir nous serveis que redueixen el risc tecnològic, la fidelització dels clients, l’optimització i agilitat dels serveis d’atenció, el manteniment preventiu… I com a principals problemàtiques sorgides durant tot el procés, la necessitat de formació, canvis en l’estructura i organització interna, canviar les maneres de treballar i els grans reptes que genera desenvolupar sistemes de ciberseguretat.

Carlos Cosials, Industry 4.0 Manager, consultor  especialitzat en acompanyar a les empreses en els seus processos de transformació digital i desenvolupadors de software per a solucions industrials, ha exposat el projecte EGIDA de recerca i innovació que estan desenvolupant en col·laboració amb empreses i el centre tecnològic Tecnalia. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail