Buscador per paraules clau
28 abril 2022

Els projectes “En tu lugar”, “Espai obert” i “Benestar físic i emocional” seleccionats en l’edició 2022 dels Pressupostos participatius

Ja es coneixen quins seran els tres projectes que s’executaran en el marc de l’edició 2022 dels Pressupostos participatius del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els tres projectes més votats pel personal de la institució han estat “En tu lugar”, “Espai obert” i “Benestar físic i emocional”. Els tres projectes es desenvoluparan durant aquest any, amb la implicació dels equips que els han promogut. Es tracta d’accions que tindran un impacte tant extern com intern a la institució.

El projecte En tu lugar vol afavorir una mirada emocional sana entre els joves de 12 a 18 anys i reduir les conductes de risc entre les persones adolescents. Darrerament s’han vist incrementades les microviolències en l’àmbit de les xarxes socials. Des de l’entitat Asociación Raíces conjuntament amb Delaguila, cocreen i porten a terme “Entulugar”, un projecte que planteja una mirada cap a les violències a les que es troben exposats/des els/les adolescents, utilitzant la tecnologia com un mitjà per transformar, creences, emocions i conductes. Es realitzen tallers presencials amb grups d’adolescents que a través de la realitat virtual es posen en la pell d’altres persones, experimentant situacions, generant debats i gestió de les emocions davant de les mateixes. La proposta planteja el poder oferir fins a 15 tallers del projecte “Entulugar”, a diferents municipis del Vallès Occidental.

El segon projecte escollit, Espai Obert, vol aprofitar l’entorn natural del Consell Comarcal per acomodar una àrea de treball complementari on reunir-se, per gaudir d’un espai idoni obert i eficaç per la millora del rendiment i satisfacció de les persones. En aquests darrers dos anys de pandèmia, un dels aprenentatges que de ben segur moltes persones hem fet és el de donar valor a gaudir de l’aire lliure. En el cas el Consell, el nou espai vol millorar del benestar laboral i garantir més disponibilitat d’espais de treball i reunió.

El tercer projecte seleccionat pel personal de la institució ha estat Benestar físic i emocional. El principal objectiu és la millora de la salut tant emocional com física dels treballadors i treballadores del Consell Comarcal. Després de la pandèmia la salut mental de moltes persones s’ha vist afectada pel canvi de dinàmiques familiars, hàbits, teletreball, por al contagi… i ens ha generat nivells d’estrès elevat, que cal afrontar. El projecte planteja activiats de mindfulness i  d’execici físic moderat per ajudar a millorar la salut de les persones.

Els Pressupostos Participatius es porten a terme des de 2017. Els projectes estan ideats i desenvolupats pels treballadors i les treballadores del Consell Comarcal, i es duen a terme al llarg de tot l’any amb la voluntat que aportin valor afegit tant a l’àmbit intern com extern.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail