Buscador per paraules clau
09 maig 2024

Els fons Next Generation financen set projectes del Consell Comarcal amb un import total de més de 2’4 milions d’euros

Coincidint amb la commemoració del dia d’Europa, el 9 de maig, el Consell Comarcal ha fet pública les dades referents al finançament dels fons europeus Next Generation per a projectes de l’ens supramunicipal. Gràcies als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- Next Generation EU s’han finançat fins a dia d’avui set projectes presentats a diferents convocatòries sumant un import de més de 2’4 milions d’euros. Alguns dels projectes estan en curs mentre que altres ja s’han realitzat.

En l’àmbit de la sostenibilitat ambiental destaca el projecte de millora dels camins de l’entorn del riu Ripoll que es desenvolupa a sis municipis, les accions per a la transició energètica i la mobilitat sostenible i el projecte de sostenibilitat alimentària. En l’àmbit de la digitalització destaca la inversió en tecnologia i sistemes d’informació que millorin la gestió dels serveis socials.

El riu, teixint fils de vida

Aquest projecte comarcal de millora dels camins de l’entorn del riu Ripoll es desenvoluparà a sis municipis: Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac. El projecte preveu tres tipus d’accions: l’adequació de camins, la instal·lació de punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques i la creació d’una visita virtual als elements industrials patrimonials. Amb tot, es busca la creació d’un producte turístic identitari i vertebrador que permeti impulsar econòmicament el territori mitjançant l’aprofitament sostenible del patrimoni. Finançat amb 1.532.000 euros.

Oficina de Transformació Comunitària

El Consell Comarcal compta amb una subvenció de 129.960 euros en el marc de la primera convocatòria del Programa CE-OFICINAS, que promou l’Instituto per la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE), d’ajuts a Oficines de Transformació Comunitària (OTCs) per l’impuls de comunitats energètiques. Aquesta subvenció correspon al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per a l’execució dels fons Next Generation EU (NGEU). La subvenció permet finançar personal per a l’Oficina i el seu funcionament. En el marc del projecte, es promouran i dinamitzaran comunitats energètiques a la comarca fins l’any 2025.

Digitalització al servei de les persones

Actuacions d’inversió en tecnologia i sistemes d’informació que millorin la gestió dels serveis socials, permetin transformar els actuals models d’intervenció i millorin els tràmits. Finançat amb 204.502 euros.

A més, en el marc del Contracte Programa de Serveis Socials es contempla l’actuació envelliment quilòmetre zero, amb l’objectiu de treballar per l’envelliment actiu de les persones grans en els municipis de menys de 20.000 habitants.

Mobilitat elèctrica a la flota comarcal per al projecte de Sostenibilitat alimentària

En el marc de la convocatòria per a la concessió de subvencions del Programa d’incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) s’ha rebut una subvenció de 9.000 euros que ha permès incorporar un vehicle elèctric a la flota del Consell Comarcal per al projecte de Sostenibilitat alimentària. La incorporació d’aquest vehicle ha millorat la logística de les actuacions que es porten a terme en el marc de la iniciativa Sostenibilitat alimentària- Recooperem,  millorant l’autonomia i l’autogestió logística del Consell, ampliant la xarxa de distribució i noves rutes i donant suport als municipis que necessiten un impuls en la logística amb la participació de noves escoles, empreses i hospitals, entre d’altres aspectes.

Prova pilot “Impuls de la transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental”

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria ha fet possible informar fins a 1.335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries. Finalitzat el març de 2024, el projecte ha estat una aposta del Consell Comarcal per desenvolupar nous recursos, activitats i serveis comarcals de forma transversal per accelerar la transició energètica a la comarca i promoure la generació de nous perfils professionals en l’àmbit de la transició energètica a través d’una primera experiència en el món laboral. Aquestes actuacions han estat finançades amb 470.930 euros en el marc del Programa de primera experiència professional a l’administració pública del SOC, que ha permès la incorporació de fins a 10 persones que han format els equips en els dos àmbits per tal de fomentar la transició energètica a la ciutadania (llar) i les empreses (teixit industrial). La iniciativa ha permès treballar en col·laboració amb 12 municipis de la comarca per fomentar la rehabilitació energètica dels edificis d’habitatges, així com incentivar la incorporació d’energies renovables a la indústria amb les comunitats energètiques com a fita.

Apoderament femení cap a l’economia verda i digital

Aquest projecte ha contemplat actuacions per orientar i donar a conèixer noves ocupacions, especialment les vinculades a les noves tecnologies, digitalització i d’economia verda i circular, així com també per facilitar les competències necessàries per assolir la inserció laboral. Les participants són 30 dones de la comarca del Vallès Occidental residents en municipis de fins a 10.000 habitants. Finançat amb 56.450 euros.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail