Buscador per paraules clau
20 novembre 2023

Els Equips d’Atenció a la Infància comarcals es formen en la sexualitat a la infància i l’adolescència i gestió del trauma per millorar l’atenció i intervenció a les famílies

Coincidint amb el Dia mundial dels drets de la infància, des del Consell Comarcal s’han promogut diferents sessions de formació per a l’equip de professionals que treballen directament amb infants, adolescents i famílies de la comarca. Es tracta d’un equip de 37 persones tècniques que formen el servei d’EAIA (Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència), el SIFE (Servei d’Integració en família extensa) i el Servei terapèutic per a famílies derivades al servei especialitzat.

Durant aquest mes de novembre l’equip rep formació en Neurobiologia interpersonal del Trauma psicològic amb l’objectiu d’adquirir coneixements i estratègies per aplicar en la intervenció i tractament amb les famílies amb infants o adolescents en situació de risc i/o desemparament. La formació, que durarà 4 dies, serà impartida per l’Institut de Psicoterapia del Trauma Aleces a les dependències del mateix Consell Comarcal del Vallès Occidental. 

Aquest mateix mes de novembre també s’ha participat en la VIII Jornada de la Xarxa d’Infància i Adolescència de Badia del Vallès, que ha tractat de “La sexualitat a la infància i l’adolescència i la intervenció de la xarxa de Badia del Vallès en situacions de risc”, amb una presentació relativa als circuits i protocols de la xarxa i intervenció des del sistema de protecció. Així mateix també s’han programat per aquest mes de Novembre sessions de treball com a membres del Grup de Treball de Maltractament a Infants i Adolescents amb la xarxa de Rubí distribuïdes per àmbits (educació, salut, lleure…), en el marc de la Taula d’Infància i Adolescència d’aquest municipi. 

Des de l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) es manté la vinculació activa en diverses Taules d’Infància territorials de la comarca així com comissions tècniques i jornades específiques.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail