Buscador per paraules clau
05 octubre 2015

Els ens comarcals ofereixen una trentena d’activitats educatives per aquest curs escolar

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha editat la Guia d’Activitats Educatives que recull les propostes d’aquest ens comarcal, del Consorci per a la Gestió de Residus i de l’Arxiu comarcal. En total, una trentena d’activitats que volen ser un recurs pedagògic que completi l’oferta de recursos que ja ofereixen els diferents ajuntaments a través dels seus programes educatius. La guia completa la podeu trobar AQUÍ.

La Guia d’Activitats del Consell Comarcal s’edita des del 2008. En els darrers cinc anys l’oferta d’activitats s’ha incrementat, passant de 14 a 31 propostes. Les activitats proposades concretament pel Consell Comarcal inclouen diferents àmbits. 

La vicepresidenta del Consell i consellera delegada dels temes d’Educació i Joventut, Núria Colomé, explica que “volem agrupar en un sol recurs totes les propostes educatives que tenen una visió comarcal i que estan relacionades amb l’activitat que realitzen les institucions supramunicipals. Creiem que aquestes propostes són un complement pels equips de docents i els animem a realitzar-les amb els alumnes. Les inscripcions per les activitats estan obertes durant tot el curs per tal de facilitar que es puguin anar adaptant a les necessitats de cada centre”. 

D’una banda hi ha les que volen fomentar el coneixement de la comarca, la descoberta del territori i de les institucions que hi treballen. També es compta amb activitats que fan referència a la convivència i que incideixen, per exemple, en el llenguatge no sexista, les accions anti-rumors o la rebuda als nouvinguts. 
En un altre ordre de coses, també es mantenen les activitats relacionades amb l’accés al món laboral i l’emprenedoria. En aquest àmbit, aquest curs també es proposa dues activitats relacionades amb l’economia verda i l’economia social. Aquesta darrera és una de les novetats per aquest curs i vol facilitar coneixements sobre noves formes de produir i noves formes de consumir en una economia més social: consum responsable i col•laboratiu. 

La guia també ofereix 7 activitats relacionades amb l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental amb la finalitat de donar a conèixer l’entitat i les diferents funcions i tasques que realitza, apropant la història des d’un altre punt de vista i facilitant l’accés a la informació i documents que formen part de la història vallesana. 

Un altre tipus d’activitats són les proposades pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Amb l’inici del nou curs escolar, el Consorci posa a l’abast de les escoles i els equips docents de la comarca un conjunt d’activitats d’Educació Ambiental adaptades a les diferents franges d’edat i les necessitats específiques de cada centre. Amb l’aprenentatge als centres educatius, els infants poden convertir-se en transmissors de la importància de la reducció de residus i la separació selectiva a casa. 

Aquest curs 2015-2016 es proposen vuit activitats que integren visites a les plantes de tractament del Consorci (el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental i la Planta de Biometanització de Can Barba), la implementació del compostatge a les escoles, la visita de la Deixalleria Mòbil i els tallers de sabó a partir d’oli de cuina usat. Totes les activitats s’adapten a les diferents necessitats organitzatives i educatives de cada centre. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail