Buscador per paraules clau
17 octubre 2017

Els ens comarcals expressen el seu rebuig a les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

El Consell Comarcal, el Consorci per a la Gestió de Residus i el Consorci de Turisme han mostrat el seu rebuig a les detencions dels presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i han aturat la seva activitat a les 12 del migdia. El govern del Consell Comarcal (PSC-ERC-PDeCat), amb el suport dels grups comarcals de l'Entesa i de les CUP-CAV ha fet pública una declaració institucional on expressen el "rebuig frontal" a les detencions. El Consorci per a la Gestió de Residus i el Consorci de Turisme s'han sumat a la declaració.

El text de la Declaració és el següent:

Declaració del govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental (PSC-ERC-PDeCAT) amb el suport dels grups comarcals d’Entesa i CUP-CAV.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental expressa el seu rebuig frontal a les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. És absolutament injustificable que els presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana estiguin en presó preventiva per haver convocat una concentració pacífica el passat 20 de setembre.

Creiem que és un despropòsit que s’acusi d’un delicte de sedició als responsables de mobilitzacions cíviques i sense incidents com les que s’han dut a terme a Catalunya els darrers anys.

L’empresonament de Cuixart i Sànchez atempta contra les llibertats polítiques i dificulta enormement un diàleg serè, totalment necessari per a la resolució del conflicte actual.

Insistim, una vegada més, que els problemes polítics s’han de resoldre a través del debat polític i no des d’instàncies judicials.

Des del Consell Comarcal donem el nostre suport a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i a les seves famílies i ens reiterem en la demanda de la seva llibertat immediata.

Una situació que necessàriament situa l’estat espanyol fora dels valors de llibertat d’opinió i de pluralitat política que estableix en marc europeu.

El Vallès Occidental, 17 d’octubre de 2017

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail