Buscador per paraules clau
24 desembre 2015

Els consells comarcals de la demarcació de Barcelona signen un manifest per reclamar una millora del seu finançament

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha iniciat un espai de trobada i debat amb els consells comarcals de la demarcació de Barcelona per tal de poder reflexionar conjuntament sobre les qüestions que més ens afecten i ens preocupen i puguin buscar-hi solucions. La primera trobada es va realitzar el passat 22 d’octubre i d’aquesta en va néixer la voluntat de redactar un manifest a mode de document de conclusions, amb els acords i la situació que entre tots varen dibuixar. Des de llavors s’ha treballat un manifest en el qual es reclama una millora del finançament d’aquests ens supramunicipals.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, assegura que “aquesta és la primera qüestió que preocupa als 12 consells comarcals de l’àrea de Barcelona. Resoldre el finançament dels consells és prioritari per tal de poder donar serveis de qualitat a la ciutadania i als municipis, sobretot als més petits. Volem abordar conjuntament amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona la greu situació de finançament que vivim els consells comarcals i que ja està afectant a la nostra tresoreria. També posem sobre la taula aquest manifest que recull les nostres reflexions i acords”.

Els consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, el Moianès, l’Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental demanen “una reconsideració de la fórmula de finançament que s’està plantejant, que ens retorna a un model finalista que no beneficia el territori” i sol·liciten una interlocució al màxim nivell amb el Govern català que tracti la globalitat del finançament. També es comprometen “sumar esforços per tal d’aconseguir les millores de finançament que els consells comarcals necessiten, posicionant-nos com una veu única capaç de representar les diferents realitats territorials, però alhora les mateixes problemàtiques, de les 12 comarques de la demarcació de Barcelona”.

 En el document s’assegura que “Els consells comarcals, des de la seva constitució, desenvolupen la seva activitat i les competències que li són assignades amb una manca de recursos propis i una excessiva dependència dels ingressos finalistes d’altres administracions”. També s’afirma que “des dels dotze consells de les comarques de Barcelona som coneixedors que el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya està treballant una nova proposta per l’assignació dels Fons de Cooperació Local.  Es tracta d’una oportunitat que no podem defugir per fer arribar la nostra preocupació pels problemes de finançament endèmics que arrossega l’administració comarcal i considerem oportú fer arribar al Departament un seguit de reflexions per a la millora d’aquesta assignació, que pugui suposar una millora del finançament dels consells comarcals, i en definitiva un millor servei a la ciutadania”.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail