Buscador per paraules clau
27 juny 2024

Els centres educatius del Vallès Occidental ja poden sol·licitar les activitats educatives del curs 2024/2025 que s’ofereixen des dels ens comarcals

S’obre el període per a sol·licitar les activitats educatives que s’inclouen en la Guia d'Activitats Educatives del Consell Comarcal del Vallès Occidental i les que es proposen en el Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Les activitats incloses en la Guia d’Activitats Educatives del Consell Comarcal tracten temes d’interès per la comunitat educativa dirigides a la infància, l’adolescència i la joventut, i assessorament al professorat, de manera que els centres poden seguir un itinerari en el qual treballar diversos continguts i tallers adaptats a cada etapa educativa. També es poden sol·licitar activitats des dels espais joves municipals.

L’objectiu de la Guia d’Activitats Educatives és promoure el coneixement de l’entorn i l’educació en valors, impulsant la inclusió social i el respecte als drets humans. Per aquest motiu, s’ofereixen activitats en diferents àmbits, que enguany s’han actualitzat en itineraris que travessen totes les etapes formatives: 

Els centres educatius i equipaments culturals dels municipis de menys de 20.000 habitant de la comarca ja poden sol·licitar gratuïtament les activitats de la Guia d’Activitats Educatives (GAE) per a l’alumnat, assessorament a professorat i famílies.

Consulta l’itinerari de la Guia d’Activitats Educatives

Activitats per a famílies

El Consell Comarcal del Vallès Occidental organitza tallers per a famílies vinculats a la parentalitat positiva amb la finalitat d’oferir eines per a l’acompanyament vital a les criatures i adolescents. Amb aquestes activitats es busca incidir en la prevenció de conductes de risc i en la creació d’entorns saludables, respectuosos i igualitaris.

Consulta el catàleg dels tallers per a famílies amb tota la informació.

Sensibilització en l’àmbit de residus

Pel que fa al Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, aquest proposa diferents activitats sobre acció climàtica i sostenibilitat sense cap cost econòmic per als centres educatius. 

Enguany, s’incorpora al programa una nova proposta adreçada al jovent de 1r i 2n d’ESO, anomenada “Eco-teens”, en la qual a través de diferents dinàmiques grupals, els joves poden prendre consciència de la importància de reduir els residus relacionats amb la higiene personal per tal de transmetre al jovent la importància de reduir els residus i de tenir cura del planeta, alhora que tenen cura de la seva imatge i higiene.

Com fer les inscripcions?

Les activitats en tots dos casos s’han de sol·licitar en les seves pàgines web respectives, on s’ha de realitzar una inscripció prèvia.

Guia d’Activitats Educatives del Consell Comarcal – Període de sol·licituds des del 25 de juny al 4 d’octubre.

Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental – Període de sol·licituds del 24 de juny i fins al 25 de setembre del 2024.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail