Buscador per paraules clau
17 abril 2024

Els ajuntaments dels petits municipis del Vallès Occidental coneixen les actuacions previstes en matèria de mobilitat per part del Departament de Territori

Aquest dimarts a la tarda s’ha reunit la Comissió d’alcaldies de petits municipis del Vallès Occidental, formada pels ajuntaments de fins a 20.000 habitants i presidida per la consellera comarcal Montse Soler.  Durant la reunió s’han abordat dues qüestions que els ajuntaments van determinar com a prioritàries: la mobilitat i transport  i l’accés als fons Next Generation.

Així, durant la trobada, el Subdirector General de Transport Públic per Carretera, Sr. Benjamí Cubillo va exposar a les alcaldies les previsions d’actuació del Departament. Entre aquestes destaquen la millora de les infraestructures pel transport públic, la digitalització del transport, que contempla la implantació de la T-mobilitat com a eina única d’accés al transport públic i la promoció de la intermodalitat. També va destacar els treballs que estan portant a terme per a desenvolupar, en l’horitzó 2028, un nou model de transport públic per carreteres que doni resposta a les noves necessitats i característiques dels territoris, serveis i persones.

A continuació els ajuntaments van exposar les seves necessitats i demandes en relació a diversos aspectes que afecten, especialment, als petits municipis.

D’altra banda, a la reunió de la Comissió d’alcaldies de petits municipis també es va comptar amb la participació dels tècnics de l’equip provincial del Servei d’assistència tècnica i dinamització de la participació de les administracions públiques dels fons Next Generation EU. En aquest cas, es van donar a conèixer els serveis de suport que s’ofereixen a les entitats locals i representants dels municipis van poder traslladar els seus dubtes i necessitats sobre l’accés i gestió dels projectes finançats amb fons Next Generation EU.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail