Buscador per paraules clau
17 juny 2022

El Vallès Occidental treballa de forma conjunta per un canvi en les polítiques actives d’ocupació

El treball per a un canvi en les polítiques actives d’ocupació és una prioritat pels integrants del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental. L’objectiu és poder avançar cap a un model diferent i descentralitzat que permeti desenvolupar polítiques i accions de foment de l’ocupació adaptades a les necessitats del territori. Per això es treballa conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a poder avançar vers aquest objectiu.

Aquest dimarts, 14 de juny, s’ha celebrat la reunió del Grup Impulsor d’Indústria i Innovació del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, que ha comptat amb la participació del director del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Juan José Torres i el conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic, industria i treball, i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés.

Durant la sessió, el director del SOC ha exposat en quina situació es troba el desplegament de la nova llei i les entitats del territori li han presentat el Pla de Transformació Industrial i les experiències i projectes que s’estan treballant.

El Decret 48/2020 de desplegament de la Llei 13/2015 d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el àmbit de la concertació territorial, preveu un canvi en el desplegament i gestió de les Polítiques Actives d’Ocupació, en que els territoris, a través de les administracions locals, puguin treballar mitjançant la concertació territorial i  no per convocatòries.

Durant la sessió del Grup Impulsor, el director del SOC ha exposat en quina situació es troba el procés de desplegament de la Llei. Es preveu aprovar durant aquest 2022 un acord marc per part del govern de la Generalitat i una ordre de reconeixement de les estratègies territorials, amb l’objectiu d’obrir una primera convocatòria durant el 2023. Aquest nou sistema permetrà disposar d’un nou model de contracte programa de quatre anys de durada, per fitxes de serveis ocupacionals focalitzades en les necessitats de les empreses i les persones, i amb una implementació progressiva en els territoris.

Per la seva banda, el conseller comarcal, ha explicat l’experiència en aquest àmbit que tenen el conjunt d’entitats de la comarca i ha destacat la importància d’avançar cap un model diferent i descentralitzat, que tingui molt present les particularitats de la comarca.

La sessió també ha servit per presentar el Pla de Transformació de l’Ecosistema Industrial 2021-2024 i plantejar mecanismes singulars per finançar els programes que té previstos, mentre es van determinant les estratègies territorials del Vallès Occidental.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail