Buscador per paraules clau
22 juny 2022

El Vallès Occidental persisteix en l’abordatge de les violències masclistes des de diferents perspectives i coneix el programa d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra a la Regió Metropolitana Nord

Aquest matí s’ha reunit la Comissió Tècnica Comarcal de la Xarxa per a l’abordatge de les violències masclistes del Vallès Occidental. Durant la trobada s’ha abordat aquesta qüestió des de diferents perspectives amb la participació dels ajuntaments de la comarca i d’entitats que treballen en la prevenció i en l’atenció integral a les víctimes.

Durant la sessió s’han analitzat les dades de l’informe anual Dades de Violència contra les Dones del 2021 elaborat per l‘Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. S’ha destacat l’alta proporció d’ordre de protecció denegades als partits judicials de la comarca, que superen el 50%. Els agents i entitats han pogut debatre la interpretació de les dades que pot ajudar a encarar les actuacions i mesures a prendre.

S’ha comptat amb la presència i participació dels municipis del Vallès Occidental, la Fiscalia de  Terrassa, Mossos d’esquadra, Policia Local Sabadell, el Consorci Sanitari de Terrassa, Mutua Terrassa, Diputació de Barcelona, el Col·legi de l’Advocacia de Sabadell, l’Hospital de Sabadell i Creu Roja.

Per part dels Mossos d’Esquadra s’ha presentat el programa d’atenció a la víctima del cos. S’ha traslladat als municipis que totes les seus dels Mossos tenen ara una oficina d’atenció a la víctima i s’ha especialitzat agents que formen el GAV (Grup d’atenció a la Víctima) per atendre totes les qüestions relacionades amb la violència masclista per poder acompanyar i acollir d’una manera més integral les víctimes. Per una part es compta amb l’Oficina de Relacions amb la comunitat per a les tasques de prevenció i on es realitzen xerrades informatives dins l’àmbit de la violència i s’ofereixen als municipis i entitats. D’altra part, es compta amb la intervenció reactiva que són els serveis que els Mossos ofereixen a través de la seva intervenció.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail