Buscador per paraules clau
11 maig 2016

El Vallès Occidental es coordina per poder fer l’acollida de refugiats amb garanties

Els ajuntaments del Vallès Occidental estan treballant, a través del Consell d’alcaldes i alcaldesses a través del Consell Comarcal, per coordinar l’actuació en l’atenció a les persones refugiades.

Aquesta tasca s’ha fet a través d’una Comissió Tècnica, creada per encàrrec d’aquest Consell d’Alcaldes i alcaldesses. Avui, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, ha assistit al Consell per tal d’explicar les actuacions previstes en matèria de refugiats i ha destacat la feina feta per la comarca.

En aquest sentit, la Comissió Tècnica, formada per representants del govern local (Sabadell, Sant Cugat i Terrassa), entitats (Càritas, Creu Roja i CCAR) i universitats (UAB),

ha portat a terme diferents actuacions per assegurar la màxima coordinació entre tots els municipis que estan disposats a fer aquesta acollida i entre tots els actors i agents que puguin tenir un paper destacat en l’atenció a les persones nouvingudes. El Consell Comarcal ha actual com a plataforma necessària en aquesta coordinació tant imprescindible entre el món municipal, el govern català i altres administracions competents en l’acollida de persones refugiades.

S’ha volgut aportar el coneixement del territori i de les entitats que el conformen en aquesta acollida a les persones refugiades i també s’ha manifestat el desacord amb el govern espanyol en qüestions com els terminis i recursos d’acollida i hem estat al costat de les entitats municipalistes i el Fons Català de Cooperació, per fer front a la situació.

En un primer moment l’actuació comarcal s’ha focalitzat en la coordinació dels municipis, realitzant diferents reunions i trobades informatives. I també s’ha centrat en la col·laboració amb les entitats que treballen sobre el terreny a indrets com els camps d’Idomeni, fent la primera acollida i moltes vegades permeten la supervivència dels desplaçats. Destaca l’aportació feta al mes d’octubre al Fons Català de Cooperació, de 13.400 euros, per a fer aquesta primera acollida.

Les accions desenvolupades des del Consell Comarcal en el projecte “Amb les persones refugiades. El Vallès, comarca acollidora” són:

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail