Buscador per paraules clau
14 abril 2016

El Vallès Occidental disposarà de 200.000 euros addicionals per a beques menjador

La Diputació de Barcelona atorga al Consell Comarcal del Vallès Occidental aquesta dotació extraordinària per ajuts de menjador. La Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el President del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, han anunciat en roda de premsa aquesta nova partida a la seu del Consell.

A través de la Direcció de Serveis de Cooperació Local, la Diputació de Barcelona ha atorgat un ajut extraordinari de 200.000 euros al Consell Comarcal del Vallès Occidental per complementar l’assignació de beques menjador durant aquest curs 2015-2016 .

L’objectiu d’aquesta dotació és ampliar el suport que s’està donant des de les administracions a les famílies de la comarca en situació de vulnerabilitat econòmica. El  President del Consell Comarcal, Ignasi Giménez ha explicat que l’ens comarcal repartirà aquesta partida de la forma més equitativa possible entre tots els municipis que han estat fent aportacions amb recursos propis per a donar suport a famílies que no n’havien estat beneficiàries.

D’altra banda, Giménez ha recordat que el Parlament de Catalunya ha atès finalment la reivindicació del Consell Comarcal pel que fa a uns criteris més clars, justos i equilibrats en els requisits que es demanen a les famílies que sol·liciten una beca menjador. “El curs vinent hi haurà canvis importants”, ha informat el President del Consell. “Les famílies que optin als ajuts tindran un accés directe a les beques sense haver d’esperar  la disponibilitat pressupostària. És un tema absolutament prioritari pel Consell Comarcal, es tracta de poder garantir un àpat en condicions a l’escola”, ha dit Giménez.

Per la seva banda, la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha declarat que aquesta partida extraordinària és una bona notícia per als municipis que han fet la contenció necessària en les situacions d’emergència social que pateixen moltes famílies de la demarcació. “Volem donar suport a les administracions locals per a que puguin afrontar de forma més sòlida la demanda de beques menjador”, ha afegit.

Conesa també ha volgut recalcar que el Vallès Occidental, juntament amb el Baix Llobregat són dues de les comarques de la demarcació de Barcelona amb una situació més delicada, sobretot pel que fa quantitat de població i nombre d’infants, i que reben una atenció especial per part de la Diputació. “La situació de les famílies segueix sent preocupant” – ha dit Conesa –  “però creiem que hi ha esperança per la millora”.

Aquest curs 2015-2016 s’ha produït un fort increment en la sol·licituds de beques menjador a la comarca, arribant a les 16.000, de les quals se n’han tramitat 10.469.  Això suposa un increment de 1.063 ajuts respecte l’any anterior. Aquest significatiu augment de les famílies beneficiàries dels ajuts de menjador respon a l’esforç pressupostari dels darrers anys de les diferents administracions.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail