Buscador per paraules clau
10 octubre 2017

El Servei de Primera Acollida comarcal inicia un curs d’alfabetització de català a Sentmenat amb 20 persones inscrites

Aquest dilluns ha començat a Sentmenat el curs d’alfabetització de català amb 20 persones inscrites. Aquesta acció formativa s’organitza des del Servei de Primera Acollida que presta l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Vallès Occidental de manera itinerant als municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials. En la primera sessió del curs, l’alcaldessa de Sentmenat, Montse Rueda, va donar la benvinguda als i les participants i els va animar a poder seguir la formació que s’allargarà durant les properes setmanes.

El curs es porta a terme a l’escola d’adults de Sentmenat de dilluns a dijous de 17:30 a 19h i finalitzarà el 21 de desembre. L’entitat Plataforma per la Llengua és l’encarregada d’impartir les diferents sessions de formació amb l’objectiu de facilitar l’alfabetització en català a persones estrangeres, posant l’èmfasi en aquelles persones que no tenen domini de la lectoescriptura en la seva llengua d’origen.

El Servei de Primera Acollida

El Servei de primera acollida comarcal pretén dotar d’autonomia a les persones nouvingudes per tal de que es puguin integrar i conèixer la societat d’acollida que és Catalunya. Aquest servei és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones que ho sol·licitin. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

El servei va adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Servei de Primera Acollida, on se’ls orienta sobre el programa més adequat a les seves necessitats i on poden consultar sobre altres dubtes i consultes. S’ha de demanar cita prèvia al telèfon 93.727.35.34 o bé per correu electrònic a ccvoc.ciutadania@ccvoc.cat

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail