Buscador per paraules clau
15 març 2017

El Servei d’informació i atenció a les dones va atendre 362 dones dels 12 municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials

• L’atenció a les dones dels municipis de Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls s’atenen des del Servei d’Atenció a les Dones de Terrassa i les de Gallifa, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans i Polinyà, des de Sabadell. • El Consell Comarcal aporta 20.000 euros anuals per garantir l’atenció a les dones dels municipis més petits.

Gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els ajuntaments de Terrassa i Sabadell, els serveis d’informació i atenció a les dones d’aquests municipis presten servei també a les dones de municipis veïns que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials. En total 5 municipis de l’entorn de Terrassa i 5 de l’entorn de Sabadell es beneficien d’aquesta col·laboració. El Consell Comarcal fa una aportació de 10.000 euros a cada cocapital per tal que es pugui garantir l’atenció a les dones dels municipis més petits. Aquest servei complementa les accions que es venen realitzant a nivell municipal i ha permès atendre 362 dones al total dels 12 municipis de l’Àrea Bàsica. Els municipis de Sant Quirze del Vallès i Castellbisbal realitzen l’atenció al propi municipi.

A més, s’han fet 1.577 consultes i 244 dones s’han derivat al servei d’atenció psicològica. Unes altres 147 dones han utilitzat el servei d’assessorament jurídic. S’han atès 162 casos de dones que estan patint situacions de violència masclista i es realitza seguiment del seu cas.

Des de Terrassa es dóna servei a les dones de Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. D’altra banda, des de Sabadell es dóna servei a Gallifa, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Sentmenat. Es tracta de serveis adreçats a dones de qualsevol edat i en qualsevol situació que puguin necessitar assessorament, suport o orientació. En aspectes laborals, de salut, habitatge, de formació, jurídics, de voluntariat, de conciliació, afectius… I també serveis específics per a la prevenció, la detecció i l’atenció en contra de la violència masclista.

A banda de l’aportació econòmica, el Consell també posa a disposició dels ajuntaments de les dues cocapitals el Servei de Traducció i Interpretació per a persones nouvingudes (SeTi) perquè les dones immigrades de la comarca puguin accedir als serveis d’atenció en igualtat de condicions.

El SIAD vol garantir l’atenció a les dones víctimes de violència masclista del Vallès Occidental. I per altra banda dóna suport als ajuntaments de l’ABSS per donar resposta a les necessitats de les dones de la comarca relacionades amb l’àmbit laboral, social, familiar o de parella. En aquest sentit, es facilita informació sobre recursos, participació social o associacionisme femení, violència masclista i dificultats amb els fills/es, entre d’altres.

És un servei gratuït i confidencial que es presta per telèfon, correu electrònic (informaciodona@ccvoc.cat) o presencialment a les nostre oficines del Consell Comarcal o en itinerància als municipis de menys de 20.000 habitants.

El servei s’estructura en un servei bàsic d’informació i orientació que realitza les funcions d’acollida, informació, seguiment, acompanyament i derivació a d’altres serveis i dos serveis especialitzats relatius a suport psicològic i suport jurídic. També es realitza assessorament tècnic a personal de l’administració local de la comarca sobre temes relatius a la incorporació de la perspectiva de gènere i accions en favor de l’erradicació de la violència masclista.

L’any 2014 es va signar conveni amb l’Ajuntament de Terrassa per garantir l’atenció psicològica, assessorament jurídic i laboral, així com l’ús del servei per a la diversitat sexual per a les dones que resideixen a l’àrea d’influència (partit judicial de Terrassa): Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. El gener de 2016, es signà el conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Sabadell per garantir l’accés al SIAD per a les dones que resideixen a l’àrea d’influència del partit judicial de Sabadell: Gallifa, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans i Polinyà. Ara s’ha aprovat l’addenda per donar continuïtat als dos convenis de col·laboració.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail