Buscador per paraules clau
19 gener 2016

El projecte Boscos del Vallès avança amb la licitació de les obres de dues calderes i el Centre Logístic de Biomassa

El projecte “Boscos del Vallès” està avançant i ja són a punt de començar les obres de dues calderes en dos equipaments de la comarca i també les obres del Centre Logístic de Biomassa. S’han licitat ja les obres de les tres instal•lacions que representen una inversió de més d’un milió i mig d’euros que es sufraguen a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). D’altra banda, properament es reprendrà la prospecció d’interès municipal per comptar amb calderes d’estella forestal i es treballarà també per promoure que les que ja hi ha puguin consumir biomassa de la comarca, fent ús del nou centre logístic.

El vicepresident primer del Consell Comarcal i president de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, Joan Ballbè afirma que “amb aquestes obres es consolida una llarga tasca de disseny i dimensionament de les instal·lacions bàsiques per poder posar en marxa el servei de generació i demanda de biomassa a la comarca. Ningú va dir que fos fàcil, i no ho ha estat, perquè el repte és gran i estem convençuts que anem en la bona direcció per tal de generar ocupació, fer una millor gestió dels boscos i prevenció d’incendis, i fomentar les energies renovables de proximitat”. Per la seva banda,  la consellera delegada Elizabeth Pasamonte ​explica que “amb aquestes tres obres,  es materialitzarà una demanda dels Ajuntaments del Vallès Occidental per dotar-nos d’un servei comarcal que contribueixi activament  a la prevenció d’incendis dels boscos vallesans, amb un projecte transversal de gestió forestal, ocupació i sostenibilitat.”

Calderes a la UAB i al Consorci Sanitari de Terrassa

L’obra de la caldera de la UAB, té una durada prevista d’execució del projecte de tres mesos i ha estat adjudicada a l’empresa Comet Martínez Muntada S.C.P per 250.665’35 euros IVA inclòs.

Aquest projecte inclou la realització de les obres per la reforma i adequació de l’espai de magatzem existent a la planta soterrani de l’edifici central del SAF, com a sala de calderes per la ubicació del nou generador de calor per biomassa (caldera de biomassa de 500 KW). Es realitzarà la construcció d’una sitja a l’espai exterior de l’edifici per l’ emmagatzematge de la biomassa que alimenta la caldera. Igualment  es construirà la nova xarxa de canonada de calor per la interconnexió de la nova sala de calderes amb les sales de calderes i consumidors existents a l’edifici central i al poliesportiu.

L’obra de la caldera del Consorci Sanitari de Terrassa, té una durada prevista d’execució del projecte de cinc mesos i ha estat adjudicada a l’empresa Construcciones Pérez Villora, S.A. per un import de 840.008’05 euros, IVA inclòs

Actualment, el CST produeix l’energia tèrmica amb dues calderes a gas natural. La nova instal·lació substituirà el funcionament de les calderes de gas natural per dues calderes de biomassa amb estella forestal amb una potencia total instal·lada de 1.850kW. Val a dir que les instal·lacions de gas existents es mantindran instal·lades i en funcionament per si calgués complementar o alternar el funcionament de la nova instal·lació, ja sigui en casos puntuals, o bé per assumir els pics de funcionament esporàdics.

El projecte del Consorci Sanitari de Terrassa preveu la construcció de dues sitges soterrades, l’adequació del recinte del vas de la depuradora existent i en desús per a utilitzar-lo com a sala tècnica de calderes amb d’instal·lació de dos nous generadors de calors (dues calderes de biomassa amb potència total de 1.850 KW)., la instal·lació de la xarxa de distribució de calor, l’estació d’intercanvi de calor i el control i gestió instal·lacions.

El Centre logístic de Biomassa

Al terme municipal de Terrassa també es construirà el Centre logístic de Biomassa. Es preveu que aquest tingui una superfície construïda a aproximada de 675 metres quadrats edificats i que l’obra tingui una durada de quatre mesos. S’ha adjudicat a l’empresa GRUP MAS EDIFICACIÓ, S.L. per un import de 473.819,75 euros, IVA inclòs.

El projecte contempla les obres per l’adequació de la parcel·la i la construcció d’una nau-magatzem i provisió d’equipaments per a donar servei a l’activitat del Centre Logístic.

En aquest Centre es farà la recepció i pesatge de troncs de fusta, el seu apilat per assecat  i estellat dels troncs, l’emmagatzematge de l’estella per al seu assecat dins la nau construïda i la comercialització per als equipaments d’interès públic als quals doni servei el Centre Logístic.

Els criteris bàsics són els de la màxima optimització i aprofitament de la instal·lació. Es planteja la nau situada al mig de l’esplanada orientada a als apilaments de troncs que es disposaran al perímetre de la nau. Els camions podran circular al voltant de la nau i accedir a totes les zones d’apilament perimetrals a través del vial asfaltat que es forma entre la nau i les zones d’emmagatzematge de troncs.

La nau es conforma en 5 mòduls orientats a portell per donar servei a l’emmagatzematge de troncs a tot el perímetre de la nau.

Es disposarà d’una bàscula de pesatge de camions a l’entrada de la instal·lació i dos mòduls prefabricats que contindran les oficines, laboratori, serveis i magatzem.

La integració ambiental de la planta be definida pel propi projecte i d’acord amb els criteris indicats per l’administració, amb la plantació d’arbres i arbustos, així com el tancat de finca amb tanca de tipus cinegètic.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail