Buscador per paraules clau
19 gener 2023

El Ple comarcal trasllada a la Generalitat la voluntat de treball conjunt de la comarca per a una planificació adequada de les polítiques actives d’ocupació del Vallès Occidental

Arran de l’aprovació de l’Acord Marc de cooperació i col·laboració per a l’impuls de la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació, el Consell Comarcal del Vallès Occidental trasllada a la Generalitat la voluntat de treball conjunt per a poder portar a terme una planificació adequada de les polítiques actives d’ocupació del Vallès Occidental. Una planificació que tindrà en compte les demandes i necessitats reals de la ciutadania i empreses, així com la necessitat de desplegar estratègies de concertació territorial a la comarca que permetin una estabilitat dels programes ocupacionals, i dels professionals vinculats amb la prestació dels serveis.

El 21 de novembre es va signar l’Acord Marc de cooperació i col·laboració per a l’impuls de la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació i el desplegament de les estratègies territorials en el marc del sistema d’Ocupació de Catalunya 2022-2026, per part del Departament d’Empresa i Treball, les organitzacions sindicals de CCOO i UGT, les organitzacions patronals de Foment del Treball i PIMEC, i les entitats municipalistes FMC i ACM. El 6 de desembre es va subscriure l’acord per part de la Generalitat.

L’objecte de l’Acord marc és establir els compromisos, entre les entitats que el subscriuen, per tal d’impulsar la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació i implementar el model de desplegament de les estratègies territorials, en el marc del sistema d’ocupació de Catalunya, adaptades a les característiques i necessitats de cada territori.

Des del moment de l’aprovació el Consell Comarcal ha impulsat el desplegament a la comarca. En data 16 de desembre del 2022, ja es va convocar la Comissió Comarcal de Promoció Econòmica i Ocupació, integrada per les 23 regidories dels municipis de la comarca, per poder escoltar la Direcció del SOC en l’explicació dels termes de l’acord i la seva previsió de desplegament.

També s’ha fet, en col·laboració amb l’Observatori comarcal, una tasca de diagnosi prèvia amb l’Informe “Les polítiques actives d’ocupació al Vallès Occidental Recull de dades 2015-2021” que permet constatar que la comarca rep aproximadament 65 milions d’euros anuals pel desenvolupament de polítiques actives d’ocupació amb gairebé 1000 agents implicats. Finalment s’ha presentat una proposta de treball elaborada des de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic que permetrà durant el segon semestre del 2023 disposar d’informació perquè els responsables institucionals puguin valorar quines són les estratègies de concertació territorial que es poden desenvolupar en el territori.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail